Tornádo sa prehnalo aj ďalšou obcou na severe Čiech

TA3
25.6.2021 15:48

Vo štvrtok v noci sa tornádo prehnalo obcami na južnej Morave. Meteorológovia však potvrdili, že aj na severe Čiech zaznamenali rovnaký úkaz.

Zlé správy z Česka: Tornádo zasiahlo aj sever krajiny
TASR/Vladimír Miček

Silná búrka poznačila aj obec Stebno, ktorá sa nachádza na severe Čiech, informuje televízia ČT24. Podľa meteorológov išlo tiež o tornádo, škody dosahujú niekoľko desiatok miliónov. Šťastím však je, že na tomto mieste nikto neprišiel o život.  V obci žije asi 120 obyvateľov.

"Všetko nasvedčuje tomu, že to bolo menšie tornádo. Potvrdiť to musí ale ešte vyšetrovanie na mieste, sila javu sa bude posudzovať podľa zistených škôd. Zatiaľ sme videli polámané stromy a strhnuté strechy," povedala pre českú televéziu Jana Ehertová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Niekoľko domov ostalo bez striech, znižené sú stodoly aj autá. "Máme pripraveného statika, ktorý posúdi, či sú domy obývateľné. Predbežná škoda je 80 až 100 miliónov korún," povedal pre ČT24 starosta mesta Kryr, pod ktoré obec patrí Miroslav Brda. "Z jednej z najkrásnejších dedín na Podboransku vznikla spúšť," zakončil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok