Na jeseň zrejme prídu o prácu ďalší zamestnanci pošty, prepúšťanie sa pripravuje

TA3 TASR
25.6.2021 14:46

Doposiaľ bolo v rámci transformácie zrušených 57 pobočiek Slovenskej pošty. Na jar odišlo približne 555 zamestnancov. Druhá vlna prepúšťania, ku ktorej by malo dôjsť na jeseň, sa pripravuje.

pošta, pobočka, 1140x
TASR/Erika Ďurčová

Vedenie pošty o tom diskutuje aj v kontexte zmenenej situácie. Počas livestreamu na sociálnej sieti to v piatok uviedol šéf pošty Martin Ľupták.

Služby nemajú byť dotknuté

Priblížil, že o optimalizácii pobočiek komunikoval už s desiatkami primátorov a starostov. Pri rušení pôšt podľa Ľuptáka berú do úvahy zásady zahŕňajúce napríklad aj počet hmotných dávok či dostupnosť. 

"Kvalita a dostupnosť poštových služieb nesmie byť dotknutá," doplnil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ľupták zároveň zdôraznil, že pošta zatvorením pobočky neodchádza z danej lokality.

Od jari sa veci zmenili

Na jar podľa jeho slov opustilo poštu zhruba 555 ľudí a podľa pôvodného plánu má k ďalšiemu prepúšťaniu prísť na jeseň. Čísla však špecifikovať nechcel. "Zmenila sa od jari aj doba, my sme si toho vedomí," uistil šéf pošty.

Prevádzkový riaditeľ Slovenskej pošty Boris Katuščák dodal, že od 3. júla sa spúšťa projekt online priehradky, ide o rozširovanie elektronických služieb pošty. 

"Od 3. júla si bude môcť občan, klient alebo firma vybaviť doplnkové a dispozičné služby, ktoré doteraz bolo potrebné si vybaviť na priehradke, aj online," poznamenal s tým, že pošta už pracuje aj na tretej fáze online priehradky. 

Pošta by zároveň chcela do roku 2024 obstarať zhruba 260 nových BalíkoBoxov. Prvé by sa mali začať osádzať v budúcom roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok