Bolí ma srdce. Sme s vami, reagovali slovenskí politici na smršť na Morave

TA3 TASR
25.6.2021 12:18

Podporu Českej republike v súvislosti s tragickými následkami búrky na južnej Morave vyjadrila aj vicepremiérka Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Veľa síl poprial našim susedom tiež expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Slovenskí politici
TASR/Vladimír Miček

Strana SaS verí, že aj v najbližších dňoch a týždňoch bude môcť byť vláda SR nápomocná pri pomoci s odstraňovaním škôd a naprávaním zničeného. Remišová ubezpečila, že Morave pomáhame, poďakovala sa ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi a tiež ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému za rýchlu pomoc zo strany našich záchranných zložiek. "Bolí ma srdce, keď vidím, čo sa stalo na Morave. Sme s vami," napísala na sociálnej sieti Kolíková.

Úprimnú sústrasť všetkým, ktorých živelná katastrofa zasiahla, vyjadrila aj koaličná strana SaS. "Podobné situácie môže komunita zvládnuť len vďaka súdržnosti a vzájomnej pomoci. Preto chceme touto cestou oceniť promptné konanie ministerstva zdravotníctva a našich záchranných zložiek, ktoré sa vydali na miesto pomôcť českým kolegom a našim nemocniciam, ktoré boli pripravené prijať pacientov z postihnutej oblasti," uviedla strana.

Pellegrini vyslovil úprimnú sústrasť nad obeťami prírodnej katastrofy a zároveň poprial veľa síl záchranárom a všetkým zasiahnutým. "Ako premiér som bol pri niektorých katastrofách - pri záplavách či požiaroch, pri situáciách, kde boli aj obete na životoch. Preto si viem celkom živo predstaviť, čo teraz prežívajú naši bratia," skonštatoval na sociálnej sieti. Dodal, že nám príroda pripomína, že sa musíme viac starať o zmeny klímy. "Nezvratné škody sú oveľa bližšie, ako sme si mysleli," uviedol Pellegrini.

Oblasť Břeclavska a Hodonínska na južnej Morave zasiahli vo štvrtok 24. 6. silné búrky, ku ktorým sa pravdepodobne pridalo aj tornádo. Záchranári potvrdili najmenej tri obete na životoch, počet zranených sa odhaduje na približne dve stovky. Poškodené sú stovky domov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok