Je najvyšší čas. SaS chce zaviesť percentuálne obsadenie štadiónov

TA3 TASR
25.6.2021 12:06

Je najvyšší čas zaviesť percentuálne obsadenie štadiónov na základe logického sektorového modelu. Vyhlásil to koaličný poslanec Národnej rady SR Radovan Sloboda zo SaS.

futbal tribúny štadión Slovan 1140px (TASR/Martin Baumann)
futbal tribúny štadión Slovan 1140px (TASR/Martin Baumann)

Sloboda apeluje na ústredný krízový štáb, aby si nebral športových fanúšikov a šport na Slovensku za svojich rukojemníkov. Pripojil sa tak na stranu Únie ligových klubov, ktorá dlhodobo vyzýva kompetentných na diskusiu k uvoľneniu obmedzenia fanúšikov na športových súťažiach.

"Povolenie len maximálne tisíc fanúšikov na športové podujatie v zelenej fáze je výsmechom pre všetkých zodpovedných priaznivcov športu na Slovensku, ktorí sa zaočkovali a ktorí dodržiavajú všetky protipandemické opatrenia. Uvoľňovanie v ďalších sférach prichádza automaticky a tak nastávajú situácie, keď sa v bazéne na kúpalisku tlačia ľudia bez rúšok, ale na otvorený futbalový štadión, kde sedia ľudia v rúškach, sa robia nezmyselné obmedzenia," skonštatoval Sloboda, ktorý je aj podpredsedom Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

Sloboda hovorí, že je najvyšší čas na zavedenie percentuálneho obsadenia štadiónov na základe logického sektorového modelu. "Absurdné hľadanie dôvodov, prečo nemôžu byť fanúšikovia prítomní na športových podujatiach, je len cesta do záhuby pre slovenský šport," dodal.

Sloboda hovorí, že je najvyšší čas na zavedenie percentuálneho obsadenia štadiónov na základe logického sektorového modelu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok