Turistiku po Slovensku uľahčia dva druhy letných vlakov

TA3 TASR
24.6.2021 13:21

Letné turistické vlaky nebudú chýbať ani tento rok. Ministerstvo dopravy a výstavby SR spolu so Železničnou spoločnosťou Slovensko pripravilo dva druhy sezónnych vlakov. Uviedol to minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) na sociálnej sieti.

IC vlaky 1140 px (TASR)
TASR

Prvým druhom sú špeciálne spoje, ktoré vznikli v spolupráci s oblastnými a krajskými organizáciami cestovného ruchu. "Špeciálne sú v tom, že ponúkajú v balíku služieb vždy čosi navyše - napríklad turistického sprievodcu, kultúrny program, gastrozážitok alebo aj vstup do múzea či inej kultúrnej pamiatky. Takže tam je vždy pridaná hodnota," priblížil Doležal.

Ďalšími sú špeciálne posilové vlaky do turisticky atraktívnych regiónov, kam pravidelná doprava bežne nejazdí. Ako príklad minister uviedol Levoču, Banskú Štiavnicu, Betliar, Muránsku planinu, Slovenský raj, Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Čiernohronskú železnicu, ale aj cyklovláčik na Záhorí. 

"Tieto špeciálne vlaky vypravíme tak, aby chodili každú sobotu a nedeľu plus každý štátny sviatok minimálne od 1. júla do 15. septembra. Na jazdu bude stačiť jeden cestovný lístok, ktorým sa dostanete do cieľa," spresnil s tým, že tarify tu budú rovnaké ako vo všetkých bežných vlakoch.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok