Na Floride sa zrútila časť budovy, na mieste sa konala veľká záchranná akcia

TA3 TASR
24.6.2021 12:44

Najmenej jeden človek zahynul v noci na štvrtok pri zrútení časti obytného domu v americkom štáte Florida. Desiatky záchranárov pátrali v jej troskách po preživších, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestne médiá.

Dvanásťpodlažná budova sa nachádzala v meste Surfside, ležiacom na pobreží Atlantického oceánu asi deväť kilometrov severne od Miami Beach. Príčina jej zrútenia, ku ktorému došlo okolo 01.20 h miestneho času, sa vyšetruje. 

Na zverejnených videozáznamoch je vidieť v troskách veľkú časť budovy. Bezprostredne nebolo jasné, koľko ľudí sa nachádzalo vnútri v čase nešťastia. Na miesto dorazili záchranári s desiatkami kusov techniky, polícia presmerovala dopravu v oblasti.

Najmenej jednu obeť tragédie potvrdil pre stanicu NBC starosta Surfside Charles Burket. Dodal, že najmenej dvoch zranených ľudí previezli do miestnej nemocnice, pričom na mieste záchranári ošetrili desať osôb. Tamojšie médiá informovali, že do pátrania po ľuďoch pod troskami zapojili aj psy. Budova bola postavená v roku 1981 a nachádzalo sa v nej viac ako 130 bytov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok