Trenčín porazil Skalicu, Kopecký sa uviedol gólom a asistenciou

SITA, TA3
19.10.2012 20:19

Útočník Tomáš Kopecký pri svojom obnovenom debute v drese Dukly Trenčín prispel bilanciou 1+1 k víťazstvu "vojakov" 4:2 v piatkovom domácom extraligovom dueli so Skalicou. Pozrite si súhrn výsledkov piatkových stretnutí 12. kola Tipsport extraligy 2012/2013.

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Góly: 20. T. Kopecký (T. Klíma), 25. Marosz (T. Kopecký), 40. Jakúbek, 54. Tybor (E. Bednár) - 3. R. Školiak (Preisinger), 3. Holovič 
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0 , rozhodovali: Goga - Holienka, Zvrškovec, 2750 divákov 

Zostavy:

Trenčín: Kristín (3. A. Nagy) - J. Koma, Biro, T. Bokroš, Vizváry, E. Bednár, M. Nemčík, Habšuda - T. Kopecký, Marosz, J. Pardavý st. - Tybor, Lelkeš, Sojčík - J. Gašparovič, T. Klíma, Jakúbek - J. Pardavý ml., Broska, Šišovský 
Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Trška, L. Kozák, I. Jankovič, Jaborník, Barák, Srnec - Kutálek, R. Školiak, Preisinger - T. Višňovský, Holovič, R. Konečný - T. Mikúš, A. Kudrna, J. Jurík - Bezúch, Stieler, M. Klejna

Úvod zápasu bol šokujúci - hostia zo svojich prvých dvoch akcií vyťažili dvojgólový náskok. V 3. min najskôr skóroval šikovným tečom R. Školiak a o 36 sekúnd "zavesil" do šibenice Holovič, čím prinútil trenčianskych brankárov vystriedať sa. Potom sa však zo studenej sprchy domáci otriasli a prevzali iniciatívu do svojich rúk.

Ich súper však výborne prehusťoval priestor vo svojom obrannom pásme, Trenčín navyše opäť zápasil s efektivitou streľby. Až 15 sekúnd pred prvou sirénou sa počas presilovky natlačila pred bránku posila z NHL Kopecký, ktorý strelil kontaktný gól. Skaličania sa dostávali iba k brejkovým pokusom a aj na začiatku prostrednej časti sa museli viac sústrediť na elimináciu trenčianskeho náporu. V 25. min domáci vyrovnali, keď v presilovke vyšachovali obranu súpera tak, že Marosz mohol pokojne zakončiť zblízka do prázdnej bránky.

V polovici zápasu však hrala Skalica dve presilovky v rade a poriadne počas nich protivníka zatlačila, ale bez gólového efektu. Domácim sa podarilo skórovať počas záverečných sekúnd aj v druhej tretine, 58 sekúnd pred sirénou Jakúbek nahodil puk takmer z rohu klziska spoza bránkovej čiary a nachytal skalického gólmana na hruškách - 3:2.

Na začiatku tretej časti mala Skalica niekoľko výborných príležitostí na zvrat, vrátane početnej výhody. Trenčianska defenzíva na čele s mladým brankárom Nagyom však fungovala spoľahlivo. V zaujímavom meraní síl domáci napokon preukázali väčšiu vôľu po úspechu a v 54. min sa im podarilo poistiť si svoje zaslúžené víťazstvo, keď sa Tybor predral do sólového nájazdu a umiestnenou strelou nedal brankárovi Skalice šancu. 

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Do zápasu sme vstúpili slabo a vyčkávali sme, čo sa stane. Stalo sa to, že sme prehrávali o dva góly už v tretej minúte. Našu bojovú zástavu zdvihol Tomáš Kopecký kontaktným gólom na konci prvej tretiny. V druhej časti sme sa už dostali z herného kŕča, boli sme aktívnejší a lepšie sme korčuľovali, takže sa nám podarilo otočiť aj výsledok. Podržal nás náš druhý brankár Nagy, súper na ňom stroskotal vo viacerých vyložených príležitostiach. Na konci sa nám podarilo pridať štvrtý gól a zápas sme kontrolovali až do konca."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Realizácia našich šancí v tomto zápase bola slabšia. Ak by sme čo len polovicu z našich príležitostí využili, duel by mal určite iný priebeh. Musíme popracovať na zlepšení našej koncovky."


HK Poprad - HKm Zvolen 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 43. D. Skokan (Balán, Vandas), 60. Hvila (R. Suchý, Klouda) - 9. Méry (Síkela, Huňady), 11. L. Pokovič (J. Mucha, Michal Chovan), 39. L. Jurík (Michal Chovan, J. Mucha) 
Vylúčení: 5:11 na 2 min, navyše Sabolič (Poprad) 5+DKZ za vrazenie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Kalina, Kacej, 2022 divákov 

Zostavy:

Poprad: Sidor - M. Šterbák, J. Špelda, Kovačevič, R. Suchý, Pentikäinen, Jáchym, M. Kurali, D. Kramár - Hvila, Klouda, R. Tomas - Vandas, Balán, D. Skokan - Sabolič, Koskinen, B. Rapáč - S. Takáč, Gríger, Homa 
Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, L. Pokovič, J. Mucha, Pichnarčík, Ťavoda, Čanky, M. Šiška - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Martin Ďaloga - Méry, Huňady, Síkela

V úvode stretnutia diváci veľa vzruchu nevideli. Obdiva tímy sa len oťukávali a nebyť Kloudovej "pološance" by brankári ani nemali prácu. Potom zabral Zvolen, Síkela spoza bránky našiel Méryho hokejku a Sidor nedokázal reagovať - 0:1.

Vedúci tím tabuľky hral v pohodovom tempe a o dve minúty Pokovič strelou od modrej čiary zvýšil na 2:0 pre hostí. Domáci hrali potom viacero presiloviek, no nevedeli sa udržať v pásme tak dlho, aby si utvorili väčšiu šancu: aj Suchého strela od modrej čiary mierila len do stredu bránky, kde bol pripravený Šimko.

V druhej časti sa hral vyrovnaný hokej. Na príležitosť Vandasa reagoval Zvolen možnosťami Škvaridla a Podkonického. Potom hral Zvolen 27 sekúnd presilovku piatich proti trom, no Sidora hostia neprekonali. V polovici stretnutia bol faulovaný Roman Tomas a arbitri nariadili trestné strieľanie, no Tomasovi ušiel puk a zakončenie mu nevyšlo.

Poprad však pokračoval v presilovke a Skokanovmu manévru spoza bránky nechýbalo veľa, aby puk skončil v sieti. V 32. min Šimko lapačkou zlikvidoval aj Takáčovu strelu. Zvolen potrestal Poprad za jeho neefektivitu. Podkonický síce trafil iba spojnicu, ale L. Jurík dve minúty pred koncom druhej tretiny šokoval pomaly sa presúvajúceho Sidora - 0:3.

Začiatok tretej tretiny vyšiel domácim a Skokan po skrumáži a veľkom chaose pred Šimkom znížil. Zvolen chcel rozhodnúť, M. Jurík však mieril len do Sidorovej lapačky. V 53. min sa nechal zbytočne vylúčiť Sabolič a domáci sa namiesto tlaku museli päť minút brániť. Sedem sekúnd pred koncom strelil kontaktný gól Hvila, na vyrovnanie už Popradu nezostal čas. 

Hlasy:

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Vstúpili sme do zápasu nekoncentrovane a nesústredene. Realizácia presilových hier bola slabá. Boli sme málo dôrazní v súbojoch aj v koncovke. Inkasovali sme lacné góly. Zvýšili sme síce úsilie, brankár Šimko však chytal vynikajúco a rozhodol o víťazstve Zvolena."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Hneď v úvode našu hru ovplyvnilo množstvo vylúčení. Napriek tomu sme sa gólovo presadili, rozhodla však efektivita v koncovke. Ustáli sme tlak Popradu v druhej tretine a v závere už chlapci dokázali udržať náskok."


HC'05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Góly: 19. Češík (Heizer, F. Nemček), 41. Styk (Češík), 45. M. Hudec (Novajovský, Lunter) - 33. L. Vartovník (Mikušovič, R. Pukalovič ml.), 59. T. Petruška (M. Beran, Markovič) 
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Rovenský, V. Snášel, 1473 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Slipčenko - Bambúch, Styk, Predajniansky, Michal Grman, Kubka, Novajovský, Ketner - Petro, Češík, Šimun - Ján Sýkora, M. Hudec, Lunter - Lamper, Heizer, F. Nemček - Jankovič, Zigo, Hegyi 
Martin: Šúrek - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Alexejev, J. Perniš, Zukal, M. Danko - Markovič, M. Beran, T. Petruška - Murček, Mikušovič, L. Vartovník - Hús, Dírer, Fadrný - Slávik, M. Horský, J. Kentoš

Martinčania odohrali pod Urpínom lepšiu prvú tretinu. Už v tridsiatej sekunde mohol otvoriť skóre Petruška, ale neuspel zoči-voči Slipčenkovi. V 7. min sa to nepodarilo ani Marčekovi. Domáci odolávali šanciam súpera a v závere úvodného dejstva udreli. V presilovke strieľal Heizer vedľa, no odrazený puk sa dostal k Češíkovi, ktorý ho z uhla poslal do opustenej bránky hostí - 1:0.

Na začiatku druhej tretiny mali znovu šance hokejisti z Turca, tú najväčšiu spálil v 23. min Markovič, keď netrafil puk pred odkrytou bránkou ´baranov´. Banskobystričania mohli ísť do dvojgólového vedenia v 28. min. Beňa fauloval unikajúceho Sýkoru, rozhodca nariadil trestné strieľanie, ale Ján Sýkora ho nepremenil.

To sa domácim vypomstilo, zbytočné fauly ich stáli tesný náskok, keď v početnej výhode najprv v polovici zápasu mieril od modrej čiary do hornej žŕdky Perniš. O tri minúty neskôr sa už nemýlil Vartovník, ktorý tečoval strelu Mikušoviča spoza pravého kruhu - 1:1. Bystričania potom prepli na vyššie obrátky. Najbližšie ku gólu mal opäť Ján Sýkora, posielal puk do opustenej bránky Martina, ale Šúreka zastúpil v poslednom momente obranca Danko.

Domácim hokejistom vyšiel úvod tretej tretiny. Už v sedemnástej sekunde po vyhranom buly Češíka vyslal pekný projektil nad ľadom spoza ľavého kruhu Styk - 2:1. Hostia následne vyvinuli veľké úsilie vyrovnať, ale v 45. min pykali po rýchlom brejku "baranov": po osi Lunter, Novajovský, Hudec posledne menovaný poslal puk medzi ruku Šúreka a jeho žŕdku. Drámu mohol ešte privolať v dobrej šanci Marček, ale hokejisti od Hrona boli pri chuti. Tréner Martina Róbert Pukalovič st. skúšal svojich zverencov prebrať aj oddychovým časom, no neúspešne.

Naopak príležitosti zahodili banskobystrickí hráči Češík, Lamper a Petro. Domáci však tridsaťštyri sekúnd pred klaksónom urobili chybu, nepokryli Petrušku pri pravej žrdi, a ten na viackrát prepasíroval puk za Slipčenka - 3:2. Martinskí hokejisti následne odvolali brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. 

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Pre nás sú to dôležité tri body. Do zápasu sme nevstúpili úplne ideálne, ale postupne sme preberali iniciatívu. Tretia tretina z našej strany bola veľmi dobrá, nakopol nás rýchly gól Styka. Ďalšie šance sme nepremenili. Mrzí nás inkasovaný gól tesne pred koncom stretnutia, to by sa nám nemalo stať. Chlapcov musím pochváliť najmä za herný prejav v tretej tretine. Som rád, že body zostali doma."

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Stretnutie nás nezastihlo v optimálnej forme ani pohode, hoci už v prvej minúte sme mali veľkú príležitosť. Hráči mali príliš veľký rešpekt z brankára Slipčenka. Postupne sme sa dostali do tempa. Niektorí hráči čakajú na príležitosť hrať, dostali ju, ale nechopili sa jej tak, ako by sa patrilo."


MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 24. Važan, 52. V. Škoda (Harant, Lažo) - 27. Mašlonka (T. Chrenko), 40. M. Kováčik (P. König, T. Chrenko), rozhodujúci sam. nájazd T. Chrenko 
Vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: D. Devečka (Žilina) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Koch - Baluška, Korba, Valach, 961 divákov 

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Rúfus, Harant, Brcko, D. Devečka, Dlouhý, Leško, Sekáč, Niník - M. Kokavec, Troliga, T. Varga - R. Krajči, V. Škoda, Lažo - Važan, O. Ďuriš, T. Sýkora - Horanský, Valášek, Drevenák 
Nitra: M. Valent - Trefný, P. König, Ordzovenský, Vosátko, S. Hudec, Rais, F. Kuzma, Arvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Mašlonka, Stümpel, R. Tománek - Kadura, Hamrák, Podstavek - Pupák, Bene, Kmeč

V zápase priemernej úrovne mal príležitosť na zmenu stavu už v 2. min domáci T. Sýkora, ale nedal. Následné príležitosti Žilinčana Kokavca a Nitrana Kmeča kryli pozorní brankári. V dobrej šanci sa potom ocitol Hamrák, ale ani ten nebol úspešný. Presilovky obidve mužstvá nevyužili, a tak sa prvá tretina skončila bez gólov.

V úvode druhého dejstva Nitra strelila gól, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre hru s vysokou hokejkou. Žilina išla do vedenia v 24. min, keď početnú prevahu sekundu pred koncom využil Važan, ktorý dotlačil puk za Valentov chrbát - 1:0. Strelec prvého gólu Žiliny bol v 26. min vylúčený a Nitra to využila: švihom z ľavej strany sa presadil Mašlonka.

Nitru mohol dostať do vedenia o minútu neskôr Bene, ale M. Laco bol pozorný. V 36. min tento hráč unikol skúsenému Devečkovi, ktorý situáciu riešil faulom a dostal za napadnutie zozadu trest na 5 minút a do konca zápasu. Keď sa už zdalo, že aj táto tretina sa skončí nerozhodne, skúsený Kováčik druhýkrát prekonal žilinského gólmana Laca - 1:2.

Tretia tretina bola tiež o vylúčeniach. Početnú prevahu však nevyužilo ani jedno z mužstiev. V 52. min však predsa len Škoda efektne zakončil a vyrovnal na 2:2. Žilinčania mali na svojich hokejkách aj rozhodujúci gól, ale nevyužili gólové šance. Zápas prešiel do predlženia. V ňom mali Nitrania prevahu, ale ani im sa gól nepodarilo dať. Napokon rozhodovali samostatné nájazdy a až v siedmej sérii bol úspešný nitriansky útočník Tomáš Chrenko, ktorý spečatil štvrtú domácu prehru Žiliny v rade. 

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "V prvých dvoch tretinách to bolo z našej strany slabšie. Ovplyvnili to najmä vylúčenia aj keď sme hráčom hovorili, že vyhrať môžeme, len keď nebudeme často potrestaní. V tretej tretine sme už praktizovali systém, na čo sme sa dohodli. Hráči sa dostali do tempa, podarilo sa nám vyrovnať. Škoda nepremenených šancí. V predĺžení pri hre o jedného hráča menej chlapci zabojovali, žiaľ, v samostatných nájazdoch sa im nedarilo. Máme iba bod, verím, že v ďalších zápasoch sa nám podarí získať tri."

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Po štvrtkovom zlom výsledku s ´dvadsiatkou´sme dnes mali lepší vstup do zápasu. Dve tretiny sme boli lepším mužstvom, hráči dobre korčuľovali, utvorili si príležitosti, v ktorých sme však strelili len dva góly. V tretej tretine Žilina vyrovnala hru aj stav a opäť sa dostala do hry. V predlžení sme nevyužili početnú prevahu, čo nás mohlo mrzieť v konečnom dôsledku. V samostatných nájazdoch sme však uspeli a so ziskom dvoch bodov sme spokojní."


ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 45. Otčenáš (Chylo), 48. Haring (Urban, Peško) - 33. Marcel Haščák (Kolba), 57. Mlynarovič (P. Svitana, E. Piatak), rozhodujúci sam. nájazd P. Svitana 
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Gašparík - Bednár, Gavalier, 3060 divákov 

Zostavy:
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji 
Košice: Hylák - Kolba, Martin Chovan, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Michal Novák - Š. Novotný, T. Marcinko, R. Jenčík - Spilar, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Marek Slovák, Pašek - Mlynarovič, E. Piatak, P. Svitana - Gmitter, Matúš Chovan

Úvodná tretina bola vyrovnaná. V prvej vážnejšej príležitosti sa ocitol v 6. min v oslabení Mertel, ale nedal gól. Následne sa Košice usadili pred bránkou Piešťan a domácich nepúšťali do hry. V 11. min mal veľkú šancu Kolba, no Tomek jeho strelu nepustil za svoj chrbát. V 16. min sa ocitol v dobrej príležitosti J. Ručkay, trafil však len brankára hostí. 

Úvod druhej tretiny patril domácim, ktorým pomohli aj vylúčenia Košíc, presilové hry však nedokázali piešťanskí hráči využiť. V 26. min Peško vo výhodnej šanci netrafil odkrytú bránku, o tri minúty nemieril presne ani J. Ručkay. V 33. min v oslabení vystihol Kolbovu prihrávku Brejčák, poslal do brejku Marcela Haščáka a ten strelil prvý gól hostí i stretnutia - 0:1.

V treťom dejstve sa v 44. min po strele Slováka vyznamenal Tomek. V 45. min dali Piešťany gól, keď Chylo prihral Otčenášovi a ten švihom spomedzi kruhov prekonal Hyláka. O necelé dve minúty sa znovu radovali domáci: po individuálnej akcii poslal Piešťany do vedenia Haring. Domáci hráči odolávali Košičanom.

V 51. min nastrelil Richard Huna len žŕdku piešťanskej bránky, ale v 57. min sa už podarilo hosťujúcemu tímu vyrovnať Mlynarovičom. Do konca tretej tretiny už gól nepadol, v predĺžení hrali obe mužstvá opatrne a stretnutie dospelo až do samostatných nájazdov. V nich uspeli Košičania po úspešných pokusoch Svitanu a Róberta Hunu. 

Hlasy:

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Pred zápasom sme si verili, chceli sme vrátiť Košiciam prehru z úvodného vzájomného zápasu. Od začiatku sa hral atraktívny hokej, útoky sa striedali na oboch stranách, no chýbali tomu len góly. V druhej tretine sme nevyužili niekoľko presiloviek, za čo sme pykali inkasovaným gólom v početnej výhode. V tretej časti sme bojovnosťou a obetavým výkonom otočili nepriaznivý stav, ale nepodarilo sa nám najtesnejší náskok udržať. Verili sme, že tretí zápas po samostatných nájazdoch neprehráme, no nepodarilo sa nám to. Napriek tomu musím pochváliť celé mužstvo, chlapci dali do hry srdce."

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "Začali sme s chuťou, dobrým pohybom, ale desaťdňová pauza sa prejavila slabšou efektivitou v koncovke. V prostrednej časti sme boli zbytočne vylučovaní, napriek tomu sa nám podarilo streliť úvodný gól. V tretej tretine sme svojou ľahkovážnosťou pustili domácich do vedenia a v závere sme museli vynaložiť maximálne úsilie, aby sa nám podarilo vyrovnať. O víťazstve sme chceli rozhodnúť už v predlžení, boli sme v ňom aktívnejší, no podarilo sa nám to až v nájazdoch."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok