Pápež František sa na týždennej audiencii stretol so Spidermanom

TA3 TASR
23.6.2021 21:00

Pápež František mal na stredajšej audiencii nezvyčajné stretnutie – s imitátorom Spidermana, ktorý sa často oblieka do tohto kostýmu, aby zabavil choré deti.

Pápež František sa na týždennej audiencii stretol so Spidermanom
TASR/AP

 Talian Mattia Villardita (28) vystupuje posledné štyri roky v detských nemocniciach oblečený ako tento komiksový superhrdina. Podal si ruku s pápežom, ktorého pred niekoľkými rokmi taliansky pouličný umelec stvárnil ako Supermana, a venoval mu ako darček masku Spidermana.

"Ale skutočnými superhrdinami sú deti, ktoré trpia, a ich rodiny, ktoré s takou veľkou nádejou bojujú," povedal muž pre vatikánsky spravodajský portál Vatican News. Villardita, ktorý počas dňa pracuje v prekladiskovej lodiarskej spoločnosti v regióne Ligúria na severozápade Talianska, vedie združenie dobrovoľných pracovníkov nemocníc, ktorí sa obliekajú ako superhrdinovia.

V práci pokračovali aj počas pandémie koronavírusu. "Absolvoval som vyše 1400 videohovorov, keďže som nemohol prísť osobne," dodal pre Vatican News. Villardita je sám bývalý detský pacient, ktorý podstúpil niekoľko operácií na liečbu vrodenej choroby. Vlani v decembri mu taliansky prezident Sergio Mattarella udelil čestný rytiersky titul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok