Horúčavy vrcholia. Vo štvrtok prídu silné búrky, u susedov dokonca hrozia tornáda

TA3
23.6.2021 17:06

Horúčavy v týchto dňoch na Slovensku vrcholia, štvrtok by mal byť na našom území najteplejší. Zároveň však prinesie mimoriadne silné búrky a u našich susedov sa dokonca môžu vyskytnúť aj tornáda.

Až 37 stupňov

V priebehu štvrtka u nás horúčavy vyvrcholia. Štvrtok by mal na naše územie priniesť vysoké teploty, ktoré by mali v Podunajskej nížine, na juhu stredného Slovenska a vo Východoslovenskej nížine prekonávať hranicu +35 °C. Píše o tom iMeteo.sk. V najteplejších oblastiach sa teploty priblížia až k hodnotám okolo +37 °C. 

Následne udrú na našom území silné búrky. Podľa meteorológov nás čaká vlna intenzívnych búrok, ktoré by mali zasiahnuť najmä hornaté oblasti a západ Slovenska.

Extrémne búrky

Meteorológovia upozorňujú, že vo štvrtok sa v oblasti strednej Európy očakáva mimoriadne nebezpečná situácia. Vďaka vysokej vlhkosti, vysokým teplotám a silnej dynamike bude dochádzať k veľmi silným búrkam. Vyskytovať by sa mali najmä na severovýchode Rakúska a na východe Česka. Podľa iMeteo.sk sa viaceré modely zhodujú, že v tejto oblasti by sa mali tvoriť extrémne búrky, ktoré môžu priniesť veľké krúpy, ojedinele dokonca aj tornádo. 

Búrkové komplexy, ktoré postúpia nad Moravu či západné Slovensko, môžu priniesť na Slovensko búrky s nárazmi vetra so silou cez 100 km/h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok