Na očkovanie vakcínou od Johnson & Johnson sa zatiaľ prihlásilo takmer 5-tisíc ľudí

TA3 TASR
23.6.2021 16:24

Na očkovanie vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson sa zaregistrovalo doposiaľ 4793 ľudí. Informoval o tom rezort zdravotníctva. Prihlasovanie na túto vakcínu spustili v pondelok (21. 6.). Určená je osobám od 18 rokov. Plnú zaočkovanosť získa osoba už za 14 dní po aplikácii.

Na očkovanie vakcínou od Johnson & Johnson sa zatiaľ prihlásilo takmer 5-tisíc ľudí
TASR/AP

"Vakcínou od spoločnosti Janssen sa už očkuje. Aktuálne sme ňou iniciovali očkovanie ľudí bez domova prostredníctvom našej príspevkovej organizácie Zdravé regióny. Taktiež jeden z veľkých podnikov, ktorý očkuje svojich zamestnancov, si objednal 130 kusov tejto vakcíny. Najbližší víkend ňou budú očkovať aj naše očkovacie centrá," povedala pre TASR hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Registrácia je spustená na korona.gov.sk po dobu troch týždňov. Záujemcov o očkovanie pozvú štandardnou formou. MZ SR spresnilo, že aktuálne sa na Slovensku možno prihlásiť okrem tejto vakcíny na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj na registrované dvojdávkové vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech a od spoločnosti Moderna a do 30. júna aj na neregistrovanú dvojdávkovú vakcínu Sputnik V.

Registrovanou dvojdávkovou vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa aktuálne očkujú iba druhé dávky.

Očkovať sa jednodávkovou vakcínou bude možné vo vakcinačných centrách vybraných na základe záujmu a tiež formou výjazdovej očkovacej služby. Možnosť výberu tejto vakcíny dostanú aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok