Zverejnili detaily pohrebu legendárnej Popolušky, rozlúčiť sa bude môcť i verejnosť

TA3
22.6.2021 18:23

Ministerstvo kultúry Českej republiky zverejnilo detaily poslednej rozlúčky s legendárnou Popoluškou Libušou Šafránkovou. Verejná rozlúčka s českou herečkou bude v piatok 25. júna od 10.00 do 14.00 v kostole sv. Anežky Českej v Prahe. Samotný pohreb bude iba v rodinnom kruhu.

Zverejnili detaily pohrebu legendárnej Popolušky
TASR/Daniel Veselský

Ako české ministerstvo informovalo, ľudia si budú môcť uctiť legendárnu Popolušku priamo v kostole, ktorý bude otvorený až do 14.00. Vedľa kostola bude pripravené aj pietne miesto s kondolenčnou knihou. 

Pohreb Libuše Šafránkovej sa začne o 16.00 a bude v kruhu rodiny a priateľov. "Verejnosť však bude mať možnosť tento obrad sledovať na veľkoplošných obrazovkách na priestranstve pred kostolom," oznámilo ministerstvo s tým, že prenos odvysiela aj verejnoprávna televízia. 

Verejnosť žiadajú, aby pri sledovaní pohrebného obradu dodržiavala platné epidemiologické opatrenia a rozstupy. "V miestach, kde to nebude možné, by mali mať ľudia zakryté dýchacie cesty rúškom (vonku) a respirátorom pri vstupe do kostola."

Šafránková zomrela vo veku 68 rokov 9. júna. Počas svojej kariéry stvárnila množstvo filmových postáv vrátane viacerých princezien. Herečka sa pred niekoľkými rokmi stratila z očí verejnosti, keď jej diagnostikovali rakovinu pľúc. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok