Únia si od Moderny objedná ďalších 150 miliónov dávok, chce aj vakcíny pre deti

TA3 TASR
22.6.2021 15:47

Európska únia počíta s očkovaním látkou Moderna aj v budúcom roku. Svedčí o tom aj ďalšia objednávka na viac ako sto miliónov dávok vakcín.

Únia si od Moderny objedná ďalších 150 miliónov dávok vakcín proti covidu
TASR/AP

Európska únia sa rozhodla využiť možnosť objednať si ďalších 150 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu Covid-19 od americkej spoločnosti Moderna. Oznámila to v utorok Európska komisia. Tieto vakcíny podľa vyhlásenia Európskej komisie dorazia do krajín Únie na budúci rok, uvádza agentúra Reuters.

Európskej únii takýto nákup umožňuje zmluva, ktorú s Modernou dosiahla vo februári, s možnosťou objednať si od tejto spoločnosti dovedna 300 miliónov dávok očkovacích látok. Únia si z nich zatiaľ objednala polovicu.

Chcú aj vakcíny pre deti

Európska únia si okrem toho od Moderny na základe inej zmluvy, podpísanej vlani v novembri, objednala aj ďalších 160 miliónov dávok vakcín, pripomína Reuters.

Eurokomisia zároveň v utorok informovala, že druhá zmluva s Modernou bola doplnená tak, aby umožňovala aj nákup vakcín prispôsobených novým variantom koronavírusu či očkovacích látok určených deťom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok