Akcia Slnečnica: NAKA zaistila 70-tisíc eur v hotovosti aj kokaín

TA3
22.6.2021 11:21

Národná kriminálna agentúra zasahovala v utorok v Bratislave. Pri protidrogovej akcii sa jej podarilo zaistiť peniaze, kokaín aj metamfetamín. Obvinili deväť ľudí.

V Bratislave zasahovala Národná kriminálna agentúra spolu s útvarom osobitného určenia proti zločineckej skupine. Išlo o protidrogovú akciu s krycím názvom SLNEČNICA.

"Počas akcie sme vykonali viac ako desať prehliadok rôznych priestorov. Zaistili sme približne 70-tisíc eur v hotovosti, 45 g kokaínu a 153 g metamfetamínu. Zadržali sme osem osôb," priblížil policajný hovorca Michal Slivka. 

Vyšetrovateľ obvinil deväť osôb z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinení sú tiež zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. "Deviaty obvinený je v súčasnosti vo výkone trestu odňatia slobody," dodal Slivka.

Po výsluchoch zadržaných obvinených vyšetrovateľ podal prokurátorovi podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo všetkých prípadoch vyhovel.

V prípade dokázania viny hrozí obvineným za drogovú trestnú činnosť 20 až 25 rokov odňatia slobody alebo doživotie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok