Špeciálna cena pre slovenského tenoristu: Pavol Bršlík si získal publikum v Nemecku

TA3/kk
22.6.2021 09:51

Náš aktuálne najúspešnejší tenorista, Pavol Bršlík, dostal v Bavorskej štátnej opere v Mníchove čestný titul Kammersänger - komorný spevák. Ocenenie dostal v nedeľu po úspešnom predstavení Únos zo Serailu.

Veľký úspech slovenského tenoristu: Pavol Bršlík dostal v Nemecku čestný titul
Wilfried Hösl

Toto ocenenie sa udeľuje v nemeckých a rakúskych divadlách, v Mníchove od roku 1955. Podmienkou je, aby spevák odspieval na danej scéne aspoň 5 sezón.

"Každý zo spevákov, ktorý toto ocenenie dostane, je veľmi populárny u publika. Pavol Bršlík je veľmi populárny nielen v Mníchove, ale v celom Nemecku," hovorí hudobný kritik Robert Bayer.

Ocenenie aj záväzok

Pavol Bršlík, v Nemecku známy ako Breslik debutoval v mníchovskej opere v decembri 2006. Odvtedy tu v opere, či na koncertoch vystupoval 169-krát. Účinkoval v takmer 20-tke operných titulov. Spomeňme aspoň Čarovnú flautu, Don Giovanni, Eugen Onegin, Lucia di Lammermoor, či Lucrezia Borgia, kde spieval po boku Edity Gruberovej a práve pri tejto produkcii sa aj prvýkrát osobne stretli.

Pavol Bršlík, dostal ocenenie v Bavorskej štátnej opere. Wilfried Hösl

"Titul nie je len čestným titulom, ale aj záväzkom, že zostane scéne, ktorá ho takto vyznamenala, verný," dodáva Bayer.

Ocenenie odovzdali Pavlovi Bršlíkovi intendant opery Nikolaus Bachler a Wolf-Dieter Jungk štátny tajomník bavorského ministra kultúry. Perličkou je, že najviac čestných titulov komorný spevák, alebo Kammersänger majú v mníchovskej opere slovenskí speváci. Okrem Pavla Bršlíka dostali ocenenie aj Lucia Poppova v roku 1983 a Edita Gruberová v roku 1989.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok