Peťo Káčer zavítal do Bojníc. Na bicykli pomáhal tým, ktorí to potrebujú

TA3
22.6.2021 09:16

Druhý deň charitatívnej akcie Káčer na bicykli 2021 sa konal v Bojniciach. Aj tam pomáhal Peter Káčer tým, ktorí to najviac potrebujú. Na svojom špeciálnom trojkolesovom bicykli Peťo jazdí celý týždeň po Slovensku, aby podporil rodiny aj jednotlivcov so zdravotným hendikepom.

Do Bojníc sa Peťo so svojím tímom vrátil po piatich rokoch. "Nečakali sme takú účasť a ja si to veľmi vážim," povedal na štarte druhej etapy. Peťo zároveň venoval šek neziskovému fondu Livka, ktorý pomáha deťom s hendikepom a ich rodinám. Správca Nadácie TA3 zdôraznil, že tieto peniaze pochádzajú od prispievateľov a "za to im patrí veľká vďaka".

Akcia Káčer na bicykli 2021 odštartovala v Radošine, pokračovala v Bojniciach, ďalej tím Peťa Káčera zamieri do Kremnice a Banskej Bystrice, do Šumiaca, Liptovského Mikuláša a do Bešeňovej.

Akcia Káčer na bicykli sa koná už ôsmy rok. V mestácha obciach, ktoré Peter navštevuje, rodovzdáva šeky v hodnote 1000 EUR. Primátori a starostovia ich podľa svojho uváženia môžu venovať rodinám so sociálnym znevýhodním, ľuďom so zdravotným hendikepom, či organizáciám s charitatívnym zameraním.

Motívom podujatia pre rok 2021 je propagácia domáceho cestovného ruchu, prioritou však ostáva charita, ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda. "Tento rok nebude Peter Káčer bicyklovať pre 7 jednotlivcov, prípadne rodín so zdravotným znevýhodnením, ako to bolo doposiaľ, ale až pre desiatich. Nie je to náhoda – Nadácia TA3 si totiž vo februári pripomenula 10 rokov svojej existencie," vysvetlil Čekirda.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok