Na Slovensku sa začína očkovať vakcínou od Johnson & Johnson, spúšťajú registráciu

TA3
21.6.2021 17:29

Ministerstvo zdravotníctva spúšťa registráciu na očkovanie proti koronavírusu jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. Očkovať sa ňou budú môcť osoby od 18 rokov. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Vakcína Johnson & Johnson
TASR/AP

Prihlásiť sa je možné tak ako pri iných vakcínach cez webstránku korona.gov.sk. Registrovať sa na očkovanie vakcínou od Johnson & Johnson bude možné len počas troch týždňov alebo do spotrebovania zásob. "Ďalšie očkovanie jednodávkovou vakcínou v budúcnosti bude závislé od dodávok výrobcu. Po registrácii budú záujemci o očkovanie pozvaní štandardnou formou," vysvetlilo ministerstvo.

Vakcínou Janssen sa bude očkovať vo vakcinačných centrách vybraných na základe záujmu. Podávať ju budú aj výjazdové očkovacie služby, vybrať si ju budú môcť aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov.

Vakcína poskytuje ochranu proti ochoreniu Covid-19 už po 14. dňoch od podania dávky, a je "riešením pre tých, ktorí potrebujú byť plnohodnotne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 čo najrýchlejšie," uviedlo ministerstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok