V USA došlo k dvom útokom autom. Hlásia jednu obeť, viacerí sú v kritickom stave

TA3 TASR
20.6.2021 08:10

V Spojených štátoch došlo v sobotu k dvom útokom autom. Vodič v štáte Florida vrazil autom do účastníkov sprievodu gay pride, pričom zabil jedného muža a ďalšieho zranil. V štáte Arizona šofér vrazil do skupiny cyklistov a vážne zranil najmenej šiestich z nich.

V USA došlo k dvom útokom autom. Hlásia jednu obeť, viacerí sú v kritickom stave
TASR/AP

Páchateľ útoku na Floride najprv predstieral, že je súčasťou sprievodu gay pride v meste Wilton Manors. Následne však náhle zrýchlil a vrazil do ľudí, uviedol starosta neďalekého mesta Fort Lauderdale Dean Trantalis. Jeden muž zraneniam podľahol a úrady očakávajú, že druhý prežije.

Polícia páchateľa zadržala, bezprostredne však neuviedla, či do ľudí vrazil úmyselne. Podľa Trantalisa išlo o "zámerný" útok proti LGBTQ komunite. 

Arizonská polícia postrelila vodiča auta, ktorý vrazil do skupiny 40 až 50 cyklistov počas miestnych pretekov. Podozrivý je v kritickom, avšak stabilizovanom stave, uviedla hovorkyňa polície Kristine Sleighterová. Šiesti zranení cyklisti boli hospitalizovaní a sú v kritickom stave. Ďalší dvaja alebo traja utrpeli ľahšie zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok