V Rusku skúsia experiment: Bezcovidové reštaurácie

TA3 TASR
18.6.2021 22:40

V Moskve spustia experiment s "bezcovidovými" reštauráciami. Súčasťou experimentu bude desať až 15 reštaurácií, v ktorých budú všetci zamestnanci zaočkovaní proti koronavírusu a vstup bude umožnený len tým hosťom, ktorí budú buď zaočkovaní, alebo v blízkej minulosti prekonali Covid-19 a majú dostatočné množstvo protilátok.

Nové auto za očkovanie? V Moskve chcú lotériou urýchliť vakcinačnú kampaň
TASR/AP

Vedenie mesta experiment spustí na podnet samotných reštaurácií. "Majitelia reštaurácií navrhli zriadiť bezcovidové stravovacie zariadenia. Od zajtra teda spustíme experiment," uviedol starosta Moskvy Sergej Sobianin a informoval o tom, že sa hostia pri návšteve takýchto reštaurácií budú musieť preukáza QR-kódom, ktorý potvrdí, že boli zaočkovaní. V sprievode dospelej osoby budú môcť reštaurácie navštíviť aj deti.

Experiment spustia v čase, keď v Moskve začal rapídne stúpať počet nových prípadov koronavírusu. V piatok tam zaznamenali dokonca najväčší denný prírastok nových prípadov od začiatku pandémie, a to až 9056. Celkovo od vypuknutia pandémie ochorelo v Moskve takmer 1,3 milióna obyvateľov.

Témy: Rusko Pokus Moskva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok