Dvadsiatka získala v extralige prvé body, Nitru zdolala 2:1

TASR
18.10.2012 21:05

V jedinom štvrtkovom zápase hokejovej Tipsport extraligy sa zrodilo prekvapenie v bratislavskom Ružinove, keď hráči HK Orange 20 zdolali Nitru 2:1 a získali svoje premiérové body v prebiehajúcej sezóne. V drese Nitry, ktorá nevyužila šancu dostať sa na druhé miesto tabuľky, sa na ľade neobjavil Jozef Stümpel.

Dvadsiatka získala v extralige prvé body, Nitru zdolala 2:1
SITA

Tipsport extraliga:
HK Orange 20 - HK Nitra 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 8. D. Hudec, 15. Kolena - 37. Podstavek. Rozhodovali: P. Jonák - J. Tvrdoň, Návratek, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Rusina (SR20) na 10 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 456 divákov.

Favorizovaní hostia nastúpili na zápas bez Stümpela i Baču, napriek tomu mal už po 90 sekundách gólovú šancu Podstavek, ale gólman Romančík skvele zasiahol. Mladíci potom prevzali iniciatívu a hoci Kolena ani Matis ešte Žigárdyho neprekonali, v 8. minúte sa to nepríliš razantnou strelou podarilo Hudecovi. Na druhej strane mohol odpovedať Bene, ale v samostatnom úniku neuspel. Druhý úder dvadsiatky prišiel v presilovej hre v 15. minúte, keď Uhrík ideálne prihral pred bránku Kolenovi a ten zvýšil náskok domácich na 2:0. Nitrania mohli skorigovať v závere prvej časti, ale šance Kaduru i Tománka zlikvidoval pozorný Romančík.

Druhú tretinu začali hostia neúspešnou presilovkou, v ktorej mal najväčšiu príležitosť Tománek. V 25. minúte trafil Nitrana Raisa puk priamo do tváre a z ľadu odchádzal s krvavou ranou. Tempo duelu mierne upadlo, hralo sa bez vážnejších šancí a tak sa skóre menilo až pri nerovnovážnom pomere síl na ľade. Pri vylúčení Kolenu našiel v 37. minúte Ordzovenský prihrávkou spoza bránky voľného Podstaveka a ten z uhlu ukončil nepriestrelnosť domáceho brankára Romančíka. Potom mala ešte Nitra možnosť ďalšej početnej výhody, ale aj po druhej siréne na ružinovskom ľade prehrávala.

Hostia v tretej časti v snahe vyrovnať zvýšili obrátky, ale proti pevnej defenzíve mladíkov a výborne chytajúcemu Romančikovi sa nedokázali presadiť. Na druhej strane mohol naopak náskok dvadsiatky zvýšiť v presilovej hre Matis, ale pred odkrytou bránkou netrafil dobre puk. V záverečnom tlaku Nitry sa obetavo hrajúci domáci často zachraňovali iba za cenu zakázaných uvoľnení, ale náporu tretieho tímu extraligovej tabuľky sa ubránili aj vo viac ako minútu a pol trvajúcej hre hostí bez brankára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok