Predáme Sputnik? Prejavili oň záujem krajiny západného Balkánu

TA3 TASR
18.6.2021 12:31

O dávky vakcíny Sputnik V, ktoré Slovensko nevyužije, prejavili záujem krajiny západného Balkánu. Počas pracovného výjazdu na východe Slovenska, na ktorom hovoril aj o téme očkovania, to potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Na rokovaní vlády chce predložiť uznesenie o predaji či darovaní nevyužitých dávok.

Sputnik V priviezli na Slovensko vládnym špeciálom
TASR/Milan Kapusta

"Dostali sme otázku na počet dávok, to, samozrejme, ešte presne nevieme, keďže registrácia na Sputnik sa končí 30. júna. Ale záujem tu je," uviedol minister s odkazom na rokovania, ktoré vedie ministerstvo zahraničných vecí. Avizoval, že na budúci týždeň chystá na rokovanie vlády uznesenie, na základe ktorého bude môcť Slovensko predať alebo darovať, prípadne kombináciou týchto foriem odovzdať nevyužité dávky vakcíny Sputnik V.

Očkovanie ruskou vakcínou proti ochoreniu COVID-19 sa na Slovensku začalo v pondelok 7. 6. Slovensko má k dispozícii dávky pre 100.000 ľudí. Ako vyplýva z dát Inštitútu zdravotných analýz, dostupných na webe cakaren.vercel.app/projekt, na Sputnik V aktuálne čaká  4947 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok