Turci ostávajú po dvoch zápasoch bez bodu

TA3 TASR
16.6.2021 21:07

Futbalisti Walesu zvíťazili v zápase A-skupiny na EURO 2020 nad Tureckom 2:0 a priblížili sa k postupu do osemfinále. Na konte majú štyri body. Turci sú bez bodu poslední.

Turci ostávajú po dvoch zápasoch bez bodu
TASR/AP

 Turecko - Wales 0:2 (0:2)

O góly Walesu sa postarali v záveroch polčasov Aaron Ramsey a Connor Roberts, pri oboch asistoval Gareth Bale. Ten mohol v 61. minúte aj skórovať, ale nepremenil pokutový kop. Hráči Walesu nastúpia na posledný tretí zápas v základnej skupine v nedeľu 20. júna o 18.00 SELČ proti Taliansku. Turci budú hrať v rovnakom čase so Švajčiarskom.

Góly: 43. Ramsey, 90.+4.  Roberts.
Rozhodovali: Dias – Tavares, Soares (všetci Port.), ŽK: Yilmaz, Calhanoglu - Davies, Mepham.
Turecko: Cakir - Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (72. Muldur) - Yokuslu (46. Demiral) - Karaman (75. Dervisoglu), Calhanoglu, Tufan (46. Yazici), Ünder (83. Kahveci) - Yilmaz
Wales: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Morrell, Allen (73. Ampadu) - Bale, Ramsey (85. Wilson), James (90.+ Williams) - Moore

Šance na oboch stranách

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal so šancami na oboch stranách. V 6. minúte sa Ramsay dostal za obranu Turecka, efektne si poradil s obrancom, ale prízemnú strelu namieril len do brankára Cakira. Turci odpovedali strelou Yilmaza, ktorý po rýchlej akcii namieril tesne vedľa bránky. V 24. minúte Turci opäť zabudli na Ramseyho, ktorý však po spracovaní lopty prestrelil bránku. 

Zmenu skóre krátko na to nepriniesla ani hlavička Ayhana, čo mohlo Turkov mrzieť dvojnásobne. Ramsey v 42. minúte využil svoj ďalší nábeh za obranu súpera, keď ho ideálne vysunul Bale a otvoril skóre - 0:1.

Druhý gól v nadstavenom čase

Na šance bohatý bol aj druhý polčas, aj ten napokon vyznel pre Wales. V 54. minúte neuspel Yilmaz, ktorý zblízka neprekonal waleského brankára Warda. V 57. minúte neuspel ani Ramsay a náskok Walesu sa nezmenil ani v 61. minúte po pokutovom kope Walesu. Faulovaný Bale z 11 metrov prestrelil Cakirovu bránku. Bale mal šancu skórovať aj v 79. minúte, ale tureckého brankára neprekonal ani hlavičkou. 

Turci mali sľubnú šancu vyrovnať v 87. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval Demiral, ale Ward sa nenechal prekvapiť. V nadstavenom čase sa Wales dostal do protiútoku, v ktorom Bale posunul loptu Robetsovi a ten zblízka uzavrel na 0:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok