Podľa Laurenčíka bola schôdza zbytočná. Tomáš tvrdí, že chceli pripomenúť zlyhania v rezorte

TA3
16.6.2021 20:59

Minister vnútra Roman Mikulec ostáva vo funkcii. Podľa koaličného poslanca Milana Laurenčíka bola mimoriadna schôdza úplne zbytočná. Nezaradený poslanec Erik Tomáš tvrdí, že zodpovednosť za situáciu nesie celá vláda, preto budú v strane Hlas-SD iniciovať odvolanie premiéra Eduarda Hegera.

screen_mikulec.jpg
TA3

Zlyhanie v rezorte

Podľa Laurenčíka sa mimoriadna schôdza NR SR skončila tak, ako sa predpokladalo. “Parlamentné počty nepustia a výsledok je taký, ako sme očakávali.”. Podľa Tomáša mala schôdza význam. “Cez túto schôdzu sme chceli pripomenúť ľuďom, aké fatálne zlyhania sa dejú v rezorte vnútra.”.

“Opticky to síce vyzerá pre pána Mikulca na prvý pohľad dobre, ale opäť treba pripomenúť jednu vec, a to, že proti vysloveniu nedôvery nebolo ani len 76 poslancov, pritom vládna koalícia disponuje 90-kou," dodáva Tomáš, ktorý situáciu prirovnáva ku odvolávaniu ministerky Kolíkovej. Podľa Tomáša výsledok hlasovania svedčí o určitej miere nedôvery.

Tomáš tvrdí, že politickú zodpovednosť  sa situáciu v bezpečnostných zložkách nenesie iba minister Mikulec, ale celá vláda. Preto podľa neho Peter Pellegrini ohlásil odvolávanie premiéra, teda celej vlády.

Inšpekcia na NAKA

Laurenčík hovorí, že schôdza bola úplne zbytočná. “Dva dni sme sa venovali úplne banálnym veciam. Mohli sme sa venovať dôležitým veciam. Na terajšej schôdzi nás čaká 80-bodový program. Sú tam ďaleko dôležitejšie veci," hovorí s tým, že Mikulec má jeho dôveru.  “Pána ministra sme si zavolali na klub, tam vysvetlil všetky veci, na ktoré sa pýtala opozícia. Nepovažovali sme vôbec za opodstatnené, aby takáto schôdza bola.”.

 V súvislosti s nedávnou inšpekciou na NAKA tvrdí, že policajná inšpekcia by nemala patriť pod rezort vnútra. “Mala by to byť samostatná organizácia tak, ako to majú v Čechách,” dodáva s tým, že by mala riešiť všetky ozbrojené zložky.

Podľa Tomáša je súčasné nastavenie inšpekcie ministerstva vnútra “fajn”. Nevie si predstaviť, že by to bol samostatný úrad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok