Vo Francúzsku po mesiacoch končí zákaz nočného vychádzania aj rúška vonku

TA3 TASR
16.6.2021 15:21

Francúzsko ruší od štvrtka povinné nosenie rúšok vonku a od 20. júna ukončí aj osemmesačný zákaz nočného vychádzania, vynútený pandémiou. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Eiffelova veza Pariz
TASR/AP

Stredajšie oznámenie francúzskeho premiéra Jeana Castexa prišlo v období, keď Francúzsko zaznamenáva v priemere okolo 3900 nových prípadov nákazy koronavírusom za deň, čo je pokles oproti 35.000 prípadom na vrchole nákazy v marci a apríli.

Castex privítal tieto "veľmi dobré správy" a vyhlásil, že zákaz nočného vychádzania bude zrušený v nedeľu 20. júna, teda o desať dní skôr, než sa očakávalo. Pri rúškach však platia určité výnimky – bude nutné ich nosiť na miestach s veľkým počtom ľudí a na štadiónoch, píše agentúra AFP.

Najmenej jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo vyše 58 percent dospelých obyvateľov Francúzska. Krajina v utorok otvorila svoj program očkovania pre ľudí vo veku 12 až 18 rokov – snaží sa tak pokročiť v ochrane svojho obyvateľstva pred koronavírusom, keďže obmedzenia sa postupne rušia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok