Sputnik na Slovensku skončí, zvyšných dávok sa zbavíme

TA3 TASR
16.6.2021 14:12

Očkovanie Sputnikom sa na Slovensku skončí. Registráciu na ruskú vakcínu sa chystajú pozastaviť, na Sputnik sa ľudia budú môcť hlásiť už len do 30. júna. Oznámil to na tlačovej besede minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Minister oznámil, že vláda dala zatiaľ neformálny súhlas, že dávky, ktoré zvýšia, budeme môcť predať alebo rozdať.

Návrh k Sputniku má byť na rokovanie vlády predložený budúci týždeň. Dávky, ktoré ostanú, by tak podľa Lengvarského mohol štát darovať, alebo predať, prípadne oboje. Predbežný záujem podľa ministra evidujeme z krajín západného Balkánu.

Lengvarský oznámil, že ministerstvo intenzívne pracuje na tom, aby bolo očkovanie dostupné aj cestou lekárov pre dospelých a pediatrov. Dolaďujú sa posledné technické detaily. Zmluvy s lekármi a ďalšími subjektami, ktoré vstupujú do očkovacieho procesu, by sa mali začať podpisovať v priebehu budúceho týždňa, aby bol dodržaný dátum 1. júla.

Ako vyplýva z dát Inštitútu zdravotných analýz, na ruskú vakcínu aktuálne čaká 5898 ľudí. Najväčší záujem o ňu prejavili ľudia vo veku od 40 do 44 rokov. Tých je v čakárni aktuálne 709.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok