Putin a Medvedev sa budú presúvať výlučne vrtuľníkmi

TASR
18.10.2012 09:38

Ruský prezident Vladimir Putin a premiér Dmitrij Medvedev prestali využívať na presuny po Moskve automobilové kolóny a budú sa prepravovať výlučne vrtuľníkmi.

Putin a Medvedev sa budú presúvať výlučne vrtuľníkmi
SITA

Ako dnes informovali ruské spravodajské servery Gazeta.ru a Kommersant.ru, presuny oboch politikov po moskovských cestách a magistrálach si vždy vyžiadali ich uzavretie na dlhý čas, čo vyvolávalo nevôľu vodičov, ktorí uviazli v kolónach a dopravných zápchach.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov spresnil, že Putin opúšťa svoju podmoskovskú rezidenciu v Novo-Ogariove len v prípadoch, keď si protokolárne záležitosti vyžadujú jeho prítomnosť v Kremli, inak pracuje v rezidencii a do Moskvy sa v prípade potreby presúva vrtuľníkom.

Ochranka oboch štátnikov vypracovala plán a mapu ich bezpečných vzdušných presunov ponad Moskvu. Medvedev, ako uviedla jeho hovorkyňa Nataľja Timakovová, takto v stredu zavítal do elektrotechnického závodu sídliaceho v centre Moskvy.

Obaja politici sa vďaka tomuto riešeniu vyhnú situáciám podobným tej, akú popísal nedávno primátor Petrohradu Georgij Poltavčenko, keď sa verejne sťažoval na nekultúrnosť svojich rodákov: tí totiž po dlhom čakaní na prejazd v podstate "vypískali" premiéra Medvedeva. "Klaksón nestískal naozaj len ten, kto bol lenivý, skonštatoval Poltavčenko". Navyše popri tom ešte pri prejazde premiérskej kolóny robili neslušné gestá, dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok