Matovič si stojí za sľubom, očista vraj pokračuje. Mikulcovi drží palce

TA3 TASR
15.6.2021 14:07

Minister financií Igor Matovič drží palce ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi pri pokuse opozície o jeho odvolanie. Skonštatoval, že občas nevie, čo si má myslieť o tom, ako vyzerajú niektoré policajné zásahy. Hovoril tiež o pokračujúcom boji za očistu Slovenska od mafie, ktorej súčasťou sú podľa neho aj "páni" zo strán Smer-SD a Hlas-SD.

Matovič
TASR/Martin Baumann

"Neexistuje zásadnejší prísľub, ktorý som desať rokov z tohto miesta v politike ľuďom dával, ako ten, že keď sa ujmeme moci, rozviažeme orgánom činným v trestnom konaní ruky, aby tu zákon platil pre každého rovnako. A stojím si za tým, že som tento prísľub splnil ako predseda vlády," vyhlásil v pléne Národnej rady SR Matovič. Hovorí o tom, že jeho vláda rozviazala orgánom ruky tak, že vo väzbe skončili špičky polície, prokuratúry či justície.

Na kritiku opozície Matovič reagoval tým, že ten, kto najviac bojuje, má zároveň najväčší strach. Chápe, že expremiéri Robert Fico a Peter Pellegrini sa obávajú, keď vidia, že "ich" ľudia sa pod tlakom dôkazov vzdávajú a začínajú svedčiť proti ostatným. "Je úplne logické, že raz to na to vrchné poschodie príde," povedal.

Matovič priznal, že pri prípade obvineného exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského si kladie otázky, čo si má myslieť o zásahoch. "Pri Vladimírovi P. úprimne hovorím, ja som sa s ním ako predseda vlády párkrát stretol a snažil som sa mu veriť," doplnil. Podľa svojich slov má niekedy pocit, že sa mu krivdí a niekedy má "viac pocit", že dôkazy budú asi dostatočné. Matovič podľa svojich slov chápe uvažovanie poslanca Petra Pčolinského a poslankyne Adriany Pčolinskej (obaja Sme rodina) o postoji pri hlasovaní o odvolaní Mikulca.

Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha v reakcii skritizoval Matovičovo pôsobenie vo vláde. Hovorí, že je priamo zodpovedný za vyše 12.000 obetí pandémie, označil ho za plagiátora a primitíva. Blaha sa podľa svojich slov čuduje, že Matovič má odvahu vystúpiť v pléne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok