Po týždňoch stresu som sa opäť nadýchol, píše Zurian. O zrušení obvinenia sa dozvedel z médií

TA3 TASR
14.6.2021 18:49

Bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian sa o zrušení uznesenia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia voči jeho osobe dozvedel z médií. Uvádza to Zurian vo svojom profile na sociálnej sieti.

Branislav Zurian
TASR/Pavol Zachar

"Tak, ako som sa dozvedel o mojom obvinení z médií, tak som sa z nich dozvedel aj o jeho zrušení. Cítim neskutočnú slobodu v duši, radosť, spadnutý kameň zo srdca. Po týždňoch stresu som sa opäť zhlboka nadýchol," napísal. Ako potvrdil TASR, ešte mu nedoručili uznesenie o zrušení obvinenia, takže zatiaľ dal len na sociálnu sieť svoj status. V ňom tiež poďakoval všetkým, ktorý mu verili a podporovali ho.

Prokurátorka generálnej prokuratúry zrušila uznesenie vyšetrovateľa ÚIS o vznesení obvinenia Zurianovi 11. júna. Informoval o tom v pondelok hovorca GP SR Dalibor Skladan. Branislav Zurian bol obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Prokurátorka po preskúmaní veci dospela k záveru, že uznesenie o vznesení obvinenia bolo nezákonné, neopodstatnené a predčasné, vydané na základe nedostatočne zisteného skutkového stavu.

Polícia zasahovala u Zuriana doma v Poprade 21. mája v čase jeho neprítomnosti, na políciu sa dostavil po návrate z dovolenky. Prokurátor GP SR v rámci výkonu dozoru preskúma aj postup policajných orgánov pri domovej prehliadke.

Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 15. máju. Z funkcie odišiel na vlastnú žiadosť. Zároveň odišiel aj z polície. Spoluobvinenému Jánovi Kaľavskému tiež prokurátor GP SR pred pár dňami zrušil uznesenia vyšetrovateľa o vznesení obvinenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok