Zápas Dánska s Fínskom po kolapse Eriksena pokračoval

TA3 TASR
12.6.2021 20:15

Sobotný zápas majstrovstiev Európy medzi futbalistami Dánska a Fínska v Kodani pokračoval od 20.30 h. Dánska futbalová asociácia to oznámila na Twitteri po tom, ako hráči dostali ubezpečenie, že Christian Eriksen je po kolapse v poriadku.

Zápas Dánska s Fínskom po kolapse Eriksena pokračoval
TASR/AP

O večerné dohratie stretnutia požiadali oba tímy a Európska futbalová únia im po krízovom zasadnutí vyhovela. Pokračovalo sa záverečnými štyrmi minútami prvého polčasu, druhé dejstvo sa začalo po päťminútovej prestávke.

Skolaboval počas zápasu

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol v závere prvého polčasu pri postrannej čiare, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, neskôr na trávnik zišla aj Eriksenova partnerka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer a brankár Kasper Schmeichel. Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi.

Záchranári Eriksena oživovali približne pätnásť minút a potom ho transportovali do nemocnice Rigshospitalet. Na sociálnych sieťach kolovala fotografia, na ktorej bol už na štadióne na nosidlách pri vedomí. "Christian Eriksen je pri vedomí a jeho stav je naďalej stabilizovaný. V nemocnici podstúpi ďalšie vyšetrenia," informovala Dánska FA na twitteri.

Eriksen je v poriadku

"Takéto momenty ukážu skutočné hodnoty v živote. Želám Christianovi rýchle a úplné uzdravenie, jeho rodine prajem silu a vieru. V týchto okamihoch sa ukazuje jednota futbalovej rodiny. Počul som, ako fanúšikovia oboch táborov skandovali jeho meno. Futbal je krásny a Christian je skvelý hráč," povedal prezident UEFA Aleksander Čeferin.

Riaditeľ DBU Peter Moeller pre rozhlasovú stanicu Danmarks Radio povedal, že bol v kontakte s Eriksenom. "Áno, aj niektorí naši hráči s ním hovorili. Má sa dobre a to sú skvelé správy. Spoluhráči budú určite bojovať na ihrisku aj za neho."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok