Djokovič je kráľ antuky, detronizoval Nadala, komentujú strhujúce semifinále médiá

TA3 TASR
12.6.2021 08:58

Súperom Gréka Stefanosa Tsitsipasa bude vo finále svetová jednotka Novak Djokovič. V strhujúcom semifinále zdolal turnajovú trojku a štvornásobného obhajcu titulu Španiela Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 7:6, 6:2.

"Novak Djokovič detronizoval Rafaela Nadala a získal jeden zo svojich najcennejších skalpov. Jeden z najlepších zápasov sezóny priniesol zvraty, obraty a senzačný tenis," uviedla Asociácia profesionálnych tenistov (ATP).

"Djokovič ukončil Nadalove panovanie na Roland Garros v štvorsetovej klasike, ktorá sa zaradí medzi najlepšie zápasy na parížskej antuke," ocenila súboj dvoch rivalov britská BBC.

"Historické. Nadal prvýkrát prehral v semifinále. Djokovič vo veľkolepej bitke zdolal Španiela a postúpil do finále Roland Garros," napísal o zápase francúzsky denník L´Equipe. 

"Kráľ antuky. Djokovič zdolal Nadala na jeho pôde. Kto môže teraz povedať, že nie je najlepší," neskrýval nadšenie srbský portál sport.blic.rs.

Podľa španielskeho športového denníka Mundo Deportivo bol zápas spektakulárny. "Nadal utrpel tretiu prehru na Roland Garros. V historickom zápase ho po spektakulárnej bitke zosadil Djokvič," uviedol.

"Djokovič zdolal úradujúceho šampióna Nadala v zápase, ktorý môže definovať éru," napísal britský Daily Mail.

Superlatívami nešetril ani český portál iDnes.cz. "Antukový kráľ tento rok nezíska ďalší titul na Roland Garros. Djokovič v epickej bitke zdolal Nadala. Paríž sa stal svedkom tenisového galapredstavenia, očakávaný duel velikánov priniesol dlhú bitku plnú napínavých výmien a športovej krásy," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok