Sudca bude rozhodovať o väzbe bratislavských advokátov Ribára a Fila

TA3 TASR
12.6.2021 08:43

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku bude v sobotu popoludní rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať dvojicu bratislavských advokátov - Martina Ribára a Alexandra Fila.

Výsluch a neverejné rozhodovanie je naplánované na 13.00 h. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Podľa rozpisu služieb ŠTS by mal vo veci rozhodovať predseda ŠTS Ján Hrubala. Prokurátor ÚŠP podal návrh na vzatie do väzby obvinených z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby. Dvojicu advokátov zadržala Národná kriminálna agentúra vo štvrtok 10. 6.

Podľa obhajcov advokátov Mateja Marhavého a Petra Erdősa je dvojica obvinená v jednej trestnej veci. Obvinení sú zo založenia, zosnovania, podpory zločineckej skupiny, vydierania a krivej výpovede a prísahy. Obhajcovia podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosti. 

Obvinenie sa má týkať incidentu v bratislavskom nočnom podniku Casey klub, ktorý sa odohral v roku 2007. Martin Ribár bol donedávna väzobne stíhaný, keď bol v októbri 2019 zadržaný v rámci akcie Apač zameranej voči zločineckej skupine takáčovcov.

Ústavný súd SR v máji nariadil najvyššiemu súdu, aby Martina Ribára bezodkladne prepustili z väzby na slobodu. Zdôvodnil to porušením jeho základného práva na osobnú slobodu a práva na slobodu a bezpečnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok