Hlas kritizuje nového ministra: Vlčan je pre poľnohospodárov a potravinárov tragédiou

TA3 TASR
9.6.2021 18:30

Nový minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan je pre slovenských poľnohospodárov a potravinárov tragédiou. Namiesto nich totiž označil za svojich partnerov obchodníkov. Tvrdí to mimoparlamentná strana Hlas-SD.

Hlas kritizuje nového ministra: Vlčan je pre poľnohospodárov a potravinárov tragédiou
MPRV SR

Podľa člena strany a poslanca Národnej rady SR Róberta Puciho sa OĽANO čoskoro podpíše aj pod tragédiu v oblasti potravinovej sebestačnosti Slovenska. 

Nový agrominister totiž za svojich partnerov považuje obchodníkov, ktorí každoročne vyvážajú stovky miliónov eur ziskov do zahraničia, a nie poľnohospodárov a potravinárov, ktorí potraviny na Slovensku vyrábajú a o ktorých by sa mal starať jeho rezort.

Mimoparlamentná strana odkazuje, že na agrorezort pod Vlčanovým vedením si posvieti a podrobí ho zvýšenej miere kontroly. "Nový minister síce tvrdí, že vraj vie, ako funguje ekonomika poľnohospodárov Slovenska. Avšak bol to práve on, ktorý v minulom roku existenčne ohrozil všetkých slovenských poľnohospodárov, malých aj veľkých," podotkol Puci s tým, že v pozícii štátneho tajomníka agrorezortu Vlčan na jar v roku 2020 presadzoval presuny podpôr medzi piliermi počas prebiehajúceho roka.

"To tak vážne ohrozilo slovenských poľnohospodárov a ich financovanie, že prišli pred ministerstvo spoločne zväzy zastupujúce malých aj veľkých poľnohospodárov. Po ich tlaku OĽANO od tohto nekompetentného kroku ustúpilo. Nekompetentnosť ministra Vlčana v oblasti agrorezortu je preto evidentná aj po skúsenostiach v pozícii štátneho tajomníka," uzavrel Puci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok