Umelci smútia za legendárnou herečkou: Budete nám chýbať, Popoluška milovaná

TA3 TASR
9.6.2021 17:17

Viacero českých osobností vrátane hercov, scenáristov a spisovateľov sa v stredu vyjadrilo v súvislosti s úmrtím herečky Libuše Šafránkovej.

 "Na tieto správy sa ťažko odpovedá. Je mi to strašne ľúto," uviedla pre televíziu CNN Prima News herečka Jiřina Bohdalová. "Každého ľudského života je škoda, obzvlášť, keď sme ho poznali," dodala.

 Úprimnú sústrasť na sociálnej sieti vyjadrila aj česká speváčka Lucie Bílá. "Úprimnú sústrasť celej rodine. Je mi to neskutočne ľúto... Budete nám veľmi chýbať Libuška, Popoluška naša milovaná..," napísala.

Šafránková stvárnila postavu Popolušky vo filmovej rozprávke Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973. 

Šafránkovú vo svojich vyjadreniach pre CNN Prima News pripomenul i český herec, divadelný autor, filmový scenárista a režisér Zdeněk Svěrák. "Niekomu zostane v pamäti ako Barunka v Babičke, iným ako Popoluška v Troch orieškoch a ja si ju nikdy nenechám ujsť vo filme Vesničko má středisková," uviedol Svěrák, ktorý k tejto komédii z roku 1985 napísal scenár.

Spisovateľ Michal Viewegh vo vysielaní CNN Prima News povedal, že sa s Libušou Šafránkovou vždy rád bavil. Táto herečka sa predstavila vo filme Báječná léta pod psa (1997), ktorého literárnu predlohu Viewegh napísal.

Na Šafránkovej úmrtie okrem iných reagovali i herec Václav Vydra a kritička Mirka Spáčilová. O smrti českej herečky Libuše Šafránkovej v stredu informovala na svojej webovej stránke stanica CNN Prima News s odvolaním sa na jej syna Josefa Abrháma ml. Šafránková mala 68 rokov. Narodila sa 7. júna 1953 v Brne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok