Všetko o reštarte kultúry na TA3 už tento piatok

9.6.2021 15:34

Pandémia koronavírusu výrazne ovplyvnila kultúrnu oblasť. Herci museli zo dňa na deň opustiť divadelné dosky. Riaditelia divadiel presunuli predstavenia do online priestoru, múzeá i galérie boli zatvorené viac ako rok.

Všetko o reštarte kultúry na TA3 už tento piatok
Foto: TA3

Letné festivaly sa minulé leto nekonali, niektorí organizátori pripravili len sériu malých koncertov do tisíc návštevníkov. Mnohým umelcom spôsobila pandémia existenčné problémy, niektorí dokonca hľadali uplatnenie v inej oblasti. Je pomoc pre kultúru zo strany štátu dostatočná? Ako fungovali herci, režiséri, riaditelia divadiel počas pandémie? Všetko o opätovnom otvorení divadiel, letných festivalov sa dozviete už tento piatok na TA3.

Do štúdia prijali pozvanie Matej Drlička – generálny riaditeľ SND, Dalibor Jenis – riaditeľ opery SND, Rastislav Ballek – režisér, Lucia Vráblicová – herečka, Jaroslav Dóczy – riaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre, Matej Drlička a Dalibor Jenis – riaditeľ opery SND, Juraj Daniš - umelecký šéf Divadla Andreja Bagara, herec, Michal Kaščák – riaditeľ festivalu Pohoda a Tibor Rácz – organizátor Medzinárodného akordeonového festivalu v Dunajskej Strede.

Priestor dostanú aj diváci prostredníctvom svojich otázok, ktoré môžu posielať do piatka 11. 6. 2021 na mailovú adresu kultura@ta3.com

Sledujte TA3 v piatok 11. júna 2021 od 8:30.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok