Sýria zachytila izraelský útok, aktivovala svoj obranný systém

TA3 TASR
9.6.2021 08:31

Sýria aktivovala svoj systém protivzdušnej obrany proti "izraelskej agresii". Oznámila to štátna tlačová agentúra SANA s tým, že izraelské lietadlá smerovali z libanonského vzdušného priestoru.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva so sídlom v Británii hlásilo "násilné explózie v Damasku a jeho okolí, a následné izraelské útoky na vojenské pozície" sýrskej armády, píše agentúra AFP. "Letecké útoky sa konali aj na juhu provincie Homs a v hraničnej zóne medzi (mestami) Homs a Tartús," povedal pre AFP šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán.

Ciele údajných útokov zo strany Izraela neboli hneď jasné. Išlo o prvé hlásené útoky od májového znovuzvolenia sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorý si zaistil v poradí už štvrtý sedemročný mandát vo funkcii hlavy štátu.

Izraelská armáda, ktorá len zriedkavo prizná zodpovednosť za útoky v Sýrii, pre AFP uviedla, že nebude komentovať "informácie prichádzajúce zo zahraničia". Od začiatku vojny v Sýrii v roku 2011 uskutočnil Izrael na sýrskom území stovky leteckých útokov zameraných na pozície tamojšieho režimu, ako aj na iránske sily a členov libanonského hnutia Hizballáh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok