Policajt sa priznal k únosu a znásilneniu mladej ženy. Kauza otriasla Britániou

TA3 TASR
8.6.2021 14:30

Policajt podozrivý z únosu a znásilnenia Britky Sarah Everardovej sa v utorok k týmto činom priznal na súde. Informovala o tom britská spravodajská stanica BBC.

Policajt sa priznal k únosu a znásilneniu mladej ženy. Kauza otriasla Britániou
TASR/AP

Policajt Metropolitnej polície Wayne Couzens (48), ktorý predtým pracoval na úseku ochrany diplomatických objektov, sa prostredníctvom videospojenia pred londýnskym trestným súdom Old Bailey priznal k únosu a znásilneniu Everardovej. Couzens zároveň prijal zodpovednosť za smrť Everardovej, obvinenie z jej vraždy však odmietol.

Lekárske správy v prípade ešte neboli skompletizované, ako však píše agentúra Reuters, z pitvy vykonanej pred pár dňami vyplýva, že príčinou smrti Everardovej bol "tlak v oblasti krku". Ďalšie pojednávanie je v tomto prípade naplánované na 9. júla.

Everardová (33) bola nezvestná od 3. marca, od vtedy, ako sa vo večerných hodinách vracala domov z návštevy u svojho známeho v južnom Londýne. Polícia jej telesné pozostatky objavila o týždeň neskôr v lese v neďalekom juhoanglickom grófstve Kent. Verejnosť po medializovaní prípadu apelovala na britskú vládu, aby prijala účinnejšie opatrenia zamerané na lepšiu ochranu žien a dievčat. Mnohé obyvateľky britskej metropoly a jej okolia sa totiž v súvislosti s prípadom začali obávať o svoju bezpečnosť. Britská vláda prisľúbila, že zvýši príspevky na financovanie pouličného osvetlenia a priemyselných kamier, ktoré majú byť súčasťou balíka opatrení zameraných na prevenciu útokov voči ženám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok