Žene sa podarilo dostať na slobodu. Za potrat bola odsúdená na 30 rokov

TA3 TASR
8.6.2021 11:38

V Salvádore prepustili v utorok na slobodu ženu, ktorú pôvodne odsúdili na 30 rokov za podstúpenie umelého prerušenia tehotenstva. Vo väzení strávila takmer deväť rokov.

Pred psychopatmi sa majte na pozore. Psychológ Mathé opísal, aké majú prejavy
Profimedia

Sara Rogelová (28) sa ešte ako 20-ročná študentka v ôsmom mesiaci tehotenstva pošmykla pri praní oblečenia. Zranenia jej pritom spôsobili samovoľný potrat, približuje spravodajská stanica CNN s odvolaním sa na jej právnikov. Jej rodina ju našla v bezvedomí a následne ju odviezla do nemocnice, kde ju zadržala polícia pre podozrenie z podstúpenia interrupcie. Súd ju následne odsúdil na 30 rokov väzenia za spáchanie "vraždy s priťažujúcimi okolnosťami".

Obhajobe sa však neskôr podarilo znížiť výšku trestu na desať rokov, na základe čoho mala byť žena prepustená z väzenia v októbri 2022. Súd napokon povolil predčasné podmienečné prepustenie Rogelovej, ktorá má však zákaz opustiť krajinu a musí absolvovať psychoterapiu, približuje AFP.

V konzervatívnom a silne katolíckom Salvádore, ktorý zároveň patrí medzi krajiny s najvyššou úrovňou zločinnosti, sú zakázané všetky interrupcie bez výnimky. V prípade, že súd umelé prerušenie tehotenstva klasifikuje ako "vraždu s priťažujúcimi okolnosťami", môže za ňu hroziť osem až 50 rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok