Overili úroveň vedomostí žiakov, do e-testovania sa zapojili stovky škôl

TA3 TASR
8.6.2021 11:09

Po ukončení dištančnej formy vzdelávania a po návrate žiakov do škôl ponúkol Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania základným a stredným školám možnosť overiť úroveň vedomostí a zručností žiakov prostredníctvom elektronických testov. Ponuku NÚCEM využilo v druhom polroku vyše 35 900 žiakov základných aj stredných škôl, ktorí vyplnili celkovo až 52 650 e-testov. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

Študenti žiaci test maturita 1140 px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

V období od apríla do konca mája využívali systém e-Test najmä žiaci piateho a deviateho ročníka základných škôl, štvrtého ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom a stredoškoláci. Žiaci základných a stredných škôl vyplnili v uvedenom období vyše 26 650 elektronických testov z matematiky, slovenského jazyka a literatúry, maďarského jazyka a literatúry a cudzích jazykov.


Do e-testovania sa najviac zapájali školy z Prešovského kraja (viac ako 5830 zrealizovaných e-testov), Žilinského a Košického kraja.

Do jarného e-testovania sa zapojilo takmer 15 400 žiakov z 346 škôl. "Pripravili sme vedomostné testy za tým účelom, aby učitelia mohli po návrate žiakov do škôl efektívne vyhodnotiť, v ktorom učive ich žiaci zaostávajú a potrebujú ho lepšie vysvetliť a preopakovať, a tiež, čo počas dištančného vzdelávania žiaci zvládli bez problémov," vysvetlila riaditeľka NÚCEM Romana Kanovská s tým, že záujem škôl o tieto nástroje, či už v elektronickej alebo papierovej forme, bol veľký.

Zo strany základných škôl bol tradične najväčší záujem o e-testy z matematiky a vyučovacích jazykov. Na stredných školách učitelia zadávali žiakom najčastejšie elektronické testy zo slovenského jazyka a literatúry a z anglického jazyka na úrovniach B1 aj B2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok