Nová generácia mužov softies: Nepraktickí romantici sú menej plodní

TA3/zm
8.6.2021 16:00

Staršia generácia mužov pripomína akčných hrdinov. Sú drsní, hovoria málo, neprejavujú city, no sme pri nich v bezpečí. Mladá generácia, nazývaná softies, je presne opačná. Chlapi súčasnosti sú romantickí, poplačú si so ženou pri filme, ale keď majú navŕtať jednu poličku alebo doniesť výplatu, prichádza problém.

Nová generácia mužov softies: Nepraktickí romantici sú menej plodní
Pexels/Andrea Piacquadio

Čo sa to s mužmi stalo, prečo trávia v kúpeľni viac času ako my, hovoria neustále o tom, ako sa cítia a neprekáža im, ak ideme spoločne nakupovať? Prichádzajúca generácia softies má mnoho výhod, najmä tú, že takýto chlapi ženy chápu pomaly lepšie ako kamarátky. Vyzerá to veľmi dobre, ale má to oveľa viac negatív, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.     

Generácia mäkkýšov

Názov softies pochádza z angličtiny a vo voľnom preklade znamená niečo ako mäkkýš, alebo krajšie povedané plyšák. To všetko vystihuje. Súčasní chlapi sú jemní, citliví, empatickí, ale pripravte sa na to, že aj neschopní uživiť rodinu, nepraktickí či emocionálne labilní. 

Pritom v génoch majú jasne zakorenené, že muž je lovec. Lovil odnepamäti jedlo a zároveň lovil vždy nás ženy. Súvisí to s testosterónom, ktorý však mladej generácii začína chýbať. Určite poznáte niekoľko párov vo vašom okolí, kde je žena ťahúňom domácnosti, napríklad finančne, ale i mentálne, a muž sa popri nej vezie. Tento novodobý jav však môže byť podľa odborníkov v krátkej budúcnosti veľkým problémom.

Menej príťažliví a neplodní

Ak si má žena zvoliť medzi zlým chlapom alebo romantikom, odnepamäti nás láka prvá možnosť. Alfasamci sú skrátka „drsňáci“. Po príklad nemusíme chodiť ďaleko, stačí nazrieť do zvieracej ríše. V nej alfasamec obraňuje celú svorku a za to má privilégium vybrať si a oplodniť samicu ako prvý.

Funguje to aj naopak. Samica má v mozgu naprogramované vyberať si gény, ktoré sľubujú dobrý imunitný systém, silu, inteligenciu, a tým schopnosť prežitia mláďaťa. 

S partnerom z generácie softies si môže žena navonok rozumieť, ale podvedomie sa nedá oklamať. S takýmito partnermi budú mať v budúcnosti problém otehotnieť, pretože im nezaručuje bezpečie, čo v súčasnosti znamená napríklad sociálny status.

Zároveň pri dlhodobom emotívnom prežívaní sa mužom skutočne mení produkcia sexuálnych hormónov a klesá testosterón, čo môže značne znižovať ich plodnosť.

Posledný argument nemusia dávať ani odborníci, stačia skúsenosti žien, ktoré vzťah s podobným typom prežili. Zhodujú sa, že za dverami spálne chcú dominantného muža, ktorý vie, čo s nimi má robiť. Nie presladeného chlapca, ktorý je jemný až tak, že o to strácate záujem.  

Samica má v mozgu naprogramované vyberať si gény, ktoré sľubujú dobrý imunitný systém, silu, inteligenciu, a tým schopnosť prežitia mláďaťa.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok