Slováci prehrali s Grékmi 0:1

SITA
16.10.2012 22:32

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali s Grékmi 0:1 (0:0) v utorňajšom dueli G-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Na rozmočenom trávniku bratislavských Pasienkov dal jediný gól duelu útočník cyperského klubu Dmitris Salpingidis.

Slováci prehrali s Grékmi 0:1
SITA

Výsledok - G-skupina - utorok:
Slovensko - Grécko 0:1 (0:0)
Gól: 63. Salpingidis, ŽK: 13. Sapara, 90.+ Hološko, 90.+ Breznaník - 90.+ Karnezis, 90.+ Salpingidis, rozhodovali: Collum - Crynas, Drummond (všetci Škót.), 7694 divákov 

Zostavy
Slovensko: D. Kuciak - Zabavník, Škrtel, Saláta, Breznaník - Pečovský, Kucka (82. Guédé)- Hamšík, Sapara, Stoch (69. V. Weiss ml.) - M. Ďuriš (72. Hološko) 
Grécko: Karnezis - Torosidis, Papastathopulos, Siovas (76. Fotakis), Spyropulos - Tziolis - Salpingidis, Ninis (66. Karagunis), Katsuranis, Samaras - Gekas (59. Mitroglou) 

Slováci s tromi novými hráčmi v základnej zostave (Zabavník, Kucka, M. Ďuriš) v porovnaní s piatkovým duelom s Lotyšskom začali za stáleho dažďa aktívnejšie a Saláta hlavičkoval v 3. min nad bránku hostí. Onedlho však pohrozili Gréci: Kuciak zle vybehol na centrovanú loptu, Katsuranisov pokus však skončil len na vrchnej sieti jeho svätyne. Na rozmočenom trávniku sa hral v dobrej diváckej atmosfére ofenzívny futbal. Peknú spoluprácu Stocha so Saparom zblokovali zadáci hostí, na druhej strane po štandardnej situácii od Ninisa hlavičkoval stopér Siovas vedľa. V 21. min bol po strieľanom centri Zabavníka rohový kop a následne si dal Katsuranis takmer vlastný gól, keď napriahol Sapara. Štvrťfinalisti júnových majstrovstiev Európy odpovedali pokusom Ninisa a dvoma príležitosťami v rozpätí 36. a 37. minúty. Najskôr Salpingidis po prihrávke od Torosidisa halfvolejom mieril vedľa a potom kapitán Katsuranis, hrajúci jubilejný 100. duel v najcennejšom drese, pálil z uhla nad Kuciakovu bránku. V závere prvého dejstva Slováci pridali, ale Hamšík trafil iba bočnú sieť a po peknej akcii nestrelili vytúžený gól Breznaník ani Hamšík.

Hneď po zmene strán netrafil hlavou Salpingidis slovenskú bránku po centri Spyropulosa. Potom už prebrali taktovku domáci futbalisti, no chýbala im presnejšia finálna fáza a najmä zakončenie. V 50. min roh Saparu "pohladil" hlavou Škrtel a Hamšík na zadnej žrdi v sklze už nedosiahol na loptu. Prienik Zabavníka nezužitkoval Kucka a prudkú strelu Breznaníka v 57. min vyrazil Karnezis. Slovensko mohol rozveseliť Hamšík, no ideálnu Saparovu prihrávku neusmernil do gréckej siete. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo aj tentoraz. Skúsený Katsuranis prihral voľnému Salpingidisovi a ten zblízka prekonal Kuciaka - 0:1. Slováci sa v závere nadýchli k náporu. V 88. min nastrelil žrď aktívny Breznaník. V nadstavenom čase ešte mohol po zmätkoch hosťujúceho gólmana skórovať Hološko. Na výsledku sa však už nič nezmenilo.

Hlasy:

Stanislav Griga (tréner SR): "Takéto zápasy musíme vyhrávať. Gréci sa dostávajú na šampionáty, lebo zvládajú takéto súboje, v ktorých sú slabším mužstvom. Nič z toho, že hráme pekne, zanecháme sympatický dojem, ale prehráme. Všetci vieme počítať, zo štyroch zápasov máme sedem bodov. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí cítili, že naši hrajú zo srdca a treba im pomôcť. Na puto hráči - fanúšikovia si teraz asi nikto nebude sťažovať."

Martin Škrtel (kapitán a obranca SR): "Sme sklamaní, lebo sme dominovali a utvorili sme si veľa šancí; Gréci jednu pološancu a strelili z nej gól. Je to pre nás kruté, zaslúžili sme si aspoň bod. Všetkých nás to mrzí. Snažili sme sa do poslednej chvíle, ešte v 90. minúte tam boli skrumáže, ale nepodarilo sa nám aspoň vyrovnať. Diváci nás odmenili potleskom, za čo im treba poďakovať."

Fernando Santos (tréner Grécka): "Dnes to bolo veľmi náročné, z víťazstva sa, samozrejme, tešíme. Slovenskí hráči podali výborný výkon. Už na majstrovstvách sveta v JAR v roku 2010 som bol prekvapený z ich vystúpenia a dobre zahrali aj dnes. Prvý polčas hodnotím ako vyrovnaný, po zmene strán mali domáci tlak, ale my sme ich eliminovali a napokon to zvládli. Pomohol nám gól, ktorý napokon rozhodol o osude stretnutia. Hoci sa Slováci snažili vyrovnať, nepremenili svoje príležitosti."

Michal Ďuriš (útočník SR): "Veľmi nás mrzí táto prehra, lebo sme chceli tri body a nemáme ich. Boli sme lepší, no Gréci nás potrestali z jednej šance. Je to škoda. Príležitosti, aké sme si utvorili, musíme premieňať. Bol to zápas o jednom góle."

Dušan Kuciak (brankár SR): "Každý, kto videl tento zápas, musí uznať, že sme si nezaslúžili prehrať. Bol to remízový duel, pri troche šťastia sme mohli aj zvíťaziť. Gréci mali jednu šancu a dali z nej gól. Všetci sme veľmi sklamaní, kvalifikácia sa však ešte nekončí a zabojujeme o ďalšie víťazstvá. V závere som sa snažil pomôcť našim nábehom do šestnástky, mohol som tam vyhrať nejaký súboj, žiaľ, nepodarilo sa mi to."

Viktor Pečovský (stredopoliar SR): "Škoda, že zápas dopadol tak, ako dopadol. Keď máme tri alebo štyri gólové šance, musíme ich využiť. Sme z toho sklamaní. Gréci nás ničím neprekvapili, hrali to, čo sme od nich očakávali. Skúšali to rýchlymi protiútokmi, a keď dali gól, tak sa stiahli do obrany. Tréneri nás cez polčasovú prestávku upokojovali a hovorili, že máme pokračovať v hernom prejave z prvého dejstva, že určite využijeme nejakú šancu. Nedali sme gól, veľmi nás to mrzí. Musíme popracovať na koncovke."

Tabuľka G-skupiny:
1. Bosna a Herceg. 4 3 1 0 15:2 10
2. Grécko 4 3 1 0 5:1 10
3. Slovensko 4 2 1 1 5:3 7
4. Litva 4 1 1 2 3:6 4
5. Lotyšsko 4 1 0 3 5:8 3
6. Lichtenštajnsko 4 0 0 4 1:14 0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok