Gröhling sa chce špeciálne venovať očkovaniu detí, ide mu o bezpečné školy

TA3 TASR
7.6.2021 12:59

Ministerstvo školstva sa bude špeciálne venovať téme očkovania detí od 12 rokov, ktoré by malo byť povolené v najbližších dňoch. Avizoval to šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) počas pracovného výjazdu na Liptove.

Minister školstva Branislav Gröhling
TASR/Dano Veselský

Zdôraznil, že plánujú vysvetľovať dôležitosť očkovania, aby v septembri bolo v školách bezpečné prostredie. Aktuálnu situáciu označil za dobrú. Minister ostatné týždne cestuje po Slovensku, aby spoznal situáciu v školách. 

"Zo všetkých strán počúvame iba pozitíva, všetci sa, samozrejme, tešili do škôl. Situácia je dobrá, skôr sa pripravujeme na september. Príprava spočíva na jednej strane v očkovaní, či už učiteľov alebo zamestnancov škôl cez stabilné miesta alebo výjazdové autobusy, ktoré máme v rámci Bratislavy. Na druhej strane sú to bezpečnostné opatrenia, ktoré chystáme od septembra," uviedol.

Podľa primátora Liptovského Hrádku a šéfa Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera hovorili počas pracovného stretnutia aj o kapitálových výdavkoch, ktoré sú dôležité na rekonštrukcie v školách, či o personálnych problémoch. "Dotkli sme sa aj témy asistentov učiteľov, tu pociťujeme veľký deficit. Spomenuli sme tiež výchovno-vzdelávacie ciele a metodiku vyučovania. Ideme do digitálnej doby, tá by mala deti pripraviť na úplne inú situáciu v praxi," načrtol Tréger.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok