Orange 20 zostáva bez bodu

SITA
16.10.2012 19:25

HC'05 Banská Bystrica - HK Orange 20 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Orange 20 zostáva bez bodu
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - dohrávka 11. kola:

HC'05 Banská Bystrica - HK Orange 20 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Góly: 9. Zigo (Melkumjan), 9. Šimun (M. Hudec), 26. Lamper (Heizer), 60. Petro (Češík) - 50. D. Hudec (Matis, Bíreš), 50. Fujerík (Z. Tóth, Kolena) 
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Smerek, P. Korba, 1028 divákov 

Zostavy:
Banská Bystrica: Slipčenko - Predajniansky, Michal Grman, Kubka, Bambúch, Ketner, Novajovský, Ďurkech, Styk - M. Hudec, Češík, Šimun, - Lamper, Heizer, F. Nemček - Jankovič, Petro, Hegyi - Melkumjan, Zigo, Jaroš 
Orange 20: A. Nagy (9. Romančík) - Rusina, Korím, Z. Tóth, Nechala, Buri, Mikéska, Pospíšil - B. Mráz, V. Fekiač, A. Lipovský - Matis, Bíreš, D. Hudec - Hinďoš, Kolena, Boltun - Uhrík, Fujerík, Podsedlý, od 30. min Klučiar 

Banskobystričania už v úvodnej tretine nepripustili nijakú senzáciu a mladíkov umlčali dvoma gólmi v rozpätí jednej minúty. Skóre otvoril po prihrávke Melkumjana rýchly Zigo, ktorý sa dostal pred Nagya - 1:0. O deväť sekúnd neskôr, stále v 9. min, poslal puk zblízka za brankára dvadsiatky aj Šimun. Po tomto lacnom góle išiel do bránky hostí Romančík. Mladíci z HK Orange pridali a mohli vyrovnať. To by však musel ešte v tej istej deviatej minúte využiť sólo Podsedlý a v 11. min mieriť presnejšie Bíreš, trafil totiž žŕdku domácej bránky.

V druhej tretine domáci pridali tretí gól, keď Lamper dostal v 26. min puk za Romančíka, ktorý ho síce stiahol spoza čiary, to však neuniklo pozornosti videorozhodcu - 3:0. Zverenci Ernesta Bokroša mohli znížiť najmä v 32. min, ale Klučiar neuspel zoči-voči Slipčenkovi. Potom mali šance bystrickí hokejisti, nepresadili sa postupne Jankovič, Grman a Nemček.

Na začiatku tretej tretiny hrali presilovku hostia, ale paradoxne si v nej utvorili dve veľké príležitosti domáci hráči. Najprv sa dostal M. Hudec pred Romančíka, ktorý ani na dvakrát neuspel a po ňom neprekonal gólmana hostí agilný Češík. Banskobystričania nepoľavili v aktivite a štvrtý gól mal po prihrávke Novajovského na hokejke Zigo, ale nevyšla mu koncovka v nájazde na Romančíka. Domácich to mohlo mrzieť, pretože v 50. min mladíci znížili z presilovky, keď z pravého kruhu D. Hudec našiel medzeru medzi betónmi Slipčenka - 3:1. Už o dvanásť sekúnd z ľavého kruhu vystrelil švihom Fujerík a puk poslal pod hornú žŕdku - 3:2. Hostia odvolali brankára, ale do šance sa nedostali a dve sekundy pred klaksónom poslal puk do ich prázdnej bránky domáci Petro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok