Ak vás očkovali v prvej vlne, vyzbrojte sa trpezlivosťou. Na certifikát si počkáte

TA3
6.6.2021 19:03

Získať medzinárodný certifikát o zaočkovaní sa nedarí každému. Trpezlivosťou sa musia vyzbrojiť najmä tí, ktorí sa očkovali v prvej vlne, teda zdravotníci či kritická infraštruktúra. Ich údaje totiž vakcinačné centrá zasielajú do Národného centra zdravotníckych informácii postupne.

Problémy majú najmä tí, ktorí dostali vakcínu ešte pred spustením čakárne. Podľa šéfredaktora touchIT.sk Ondreja Macka, databázy zo serverov prichádzajú do NCZI postupne. Ako uviedol, problém je podľa neho v tom, že o ľuďoch, ktorí boli očkovaní v prvej vlne príde informácia neskôr. 

Dokument, ktorý má byť vstupenkou do okolitých krajín však v niektorých prípadoch obsahuje nesprávne údaje. Najčastejším problémom je nesúlad v priezvisku či nesprávny formát telefónneho čísla. „Aj napriek tomu, že má očkovaný v systéme čakárne dáta korektné, chyba mohla nastať práve pri zadávaní dát na strane vakcinačného centra, či neskôr v nemocničnom informačnom systéme,“ vysvetľuje hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Veronika Bauch s tým, že NCZI žiada ľudí o trpezlivosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok