Izraelského exprezidenta Kacava vo väzení šikanujú

TASR
16.10.2012 16:03

Bývalý izraelský prezident Moše Kacav, ktorý si vo väzení odpykáva sedemročný trest za znásilnenie a sexuálne obťažovanie, je spoluväzňami šikanovaný. Píše o tom jeho manželka v liste, ktorý dnes zverejnil izraelský denník Jediot Achronot.

Izraelského exprezidenta Kacava vo väzení šikanujú
ČTK

List Gily Kacavovej obsahuje aj žiadosť o milosť adresovanú prezidentovi Šimonovi Peresovi. Ten však už v minulosti dal najavo, že Kacava neomilostí.

Kacav nastúpil na výkon trestu vlani v decembri a odpykáva si ho vo väzení východne od Tel Avivu.
Gila Kacavová v liste píše, že jej manžel si odpykáva trest v spoločnosti väzňov, ktorým ako prezident v rokoch 2000-2007 odmietol udeliť milosť a oni sa mu za to teraz mstia, vyhrážajú sa mu, nadávajú a rušia jeho spánok.

Podľa nemenovaného zdroja, ktorý je oboznámený s Kacavovou dennou rutinou vo väzení, bývalému prezidentovi spoluväzni okrem iného polievajú matrac chemikáliami, kradnú mu týždenné prídely jedla a vyčleňujú ho spomedzi seba. Napríklad na židovský Nový rok 16. septembra jeden z vplyvných väzňov nariadil ostatným Kacava bojkotovať.

Hovorkyňa izraelskej väzenskej služby Sivan Weizmanová v rozhovore pre agentúru DPA uviedla, že vedenie väznice nemá informácie o šikanovaní Kacava spoluväzňami, ani žiadnu sťažnosť podanú v jeho mene.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok