Heger ubezpečuje, že orgány konajú v zmysle zákona: Je dôležité, aby mali voľné ruky

TA3
6.6.2021 12:04

Premiér Eduard Heger nepripúšťa rozpad koalície. V relácii V politike vyzdvihol potrebu spolupráce všetkých koaličných strán. Do volebného obdobia totiž chcú stihnúť maximum. Pre stranu Za ľudí, ale aj pre celé Slovensko je podľa neho dôležité, aby došlo k dohode. Myslí si, že orgány činné v trestnom konaní je potrebné nechať konať.

Rozpad koalície

Heger v súvislosti s nedávnymi udalosťami nepripúšťa rozpad koalície. ”Som človek spolupráce. Po pandemickej a ekonomickej kríze vstupujeme do obdobia obnovy. Tam je nevyhnutná spolupráca. Potrebujeme spolupracovať so všetkými predsedami koaličných strán, poslancami, celým parlamentom. Budeme spolupracovať, aby sme do konca volebného obdobia stihli maximum.”

Premiér si myslí, že s každým dobrým výsledkom rastie energia do ďalších zápasov.  Ak ich výsledok ľudia ocenia, podľa Hegera bude koalície silnieť a bude im rásť energia na to, aby dovládali celé tri roky. “Aby sme boli na konci volebného obdobia ešte silnejší, než sme teraz,” dodal. 

Vyriešenie situácie v Za ľudí

Heger praje strane Za ľudí, aby vyriešila svoje vnútorné záležitosti. “Pre nich, ale aj pre celé Slovensko je dôležité, aby sa dohodli.". Vyjadril sa aj ku zastúpeniu frakcie Márie Kolíkovej na koaličnej rade.  Tvrdí, že o tom rozhodujú predsedovia koaličných strán. Je to teda na rozhodnutí Veroniky Remišovej.

Stretnutie v SIS

Heger tvrdí, že schôdzka sa konala na štátnej pôde, takže nedošlo k porušeniu žiadneho zákona. “Po druhé, som premiér, ktorý koná. Vždy, ak vidím nejaký problém, podľa toho zvolávam aj stretnutia, zostavu a miesto”. Súhlasí s tým, že stretnutie bolo neštandardné. “Žijeme neštandardné časy, a preto musíme byť pripravení konať aj neštandardne.”.

Igor Matovič sa stretnutia podľa Hegera nezúčastnil, pretože ako minister financií nebol adresátom danej informácie, ktorá bola predmetom stretnutia.

Situácia v polícii

“Môžeme ubezpečiť občanov, že veci sa dejú v zmysle zákona,” dodáva Heger s tým, že orgány, ktoré konať majú aj konajú. Očista OČTK, ale aj justície, ktorá sa začala diať, je podľa neho rozsiahla. “Pre mňa ako pre premiéra je dôležité, aby OČTK mali voľné ruky, to sa deje, aby konali v zmysle zákona a kompetencií, o tom ma ubezpečili svojimi vyjadreniami a treba ich teraz nechať konať,” zdôraznil a upozornil na kauzy bývalej vlády. Preto ho ani neprekvapuje súčasné konanie a snahy opozičného Smeru či mimoparlamentného Hlasu.

Zvládnutie pandémie

Vláda sa podľa Hegera snažila pripravovať také opatrenia, aby kompenzovala výpadky firiem a myslí si, že je veľmi dobre pripravená na obnovu ekonomiky. Verí, že Plán obnovy prispeje ku skvalitneniu života ľudí vo viacerých oblastiach. "Presvedčíme ich o tom, že táto vláda je jedna z najlepších, akú sme tu na Slovensku za dlhé obdobie mali," dodáva.

Premiér zároveň pozval verejnosť na očkovanie proti Covidu-19. “Je to cesta k slobode, nielen k voľnému pohybu, ale aj k tomu, aby sa opäť mohla vrátiť ekonomická prosperita do Európskej únie, a tým pádom aj na Slovensko." Na prípadnú tretiu vlnu pandémie sme podľa neho pripravení lepšie. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok