Trump v prejave útočil na výsledky volieb. Nevylúčil opätovnú kandidatúru na prezidenta

TA3 TASR
6.6.2021 07:36

Bývalý americký prezident Donald Trump vyzval republikánov, aby v budúcoročných voľbách do Kongresu podporili lojálnych kandidátov. Povedal to počas svojho prejavu na zjazde strany v Severnej Karolíne. Zároveň načrtol možnosť svojej vlastnej kandidatúry na prezidenta v roku 2024

"Prežitie USA závisí od našej schopnosti zvoliť si republikánov na všetkých úrovniach počnúc budúcoročnými voľbami" do Kongresu, povedal Trump.

 Trumpov prejav, ktorý podľa AP trval takmer hodinu a pol, si osobne vypočuli stovky predstaviteľov Republikánskej strany. Jeho poradcovia už uvažujú nad ďalšími vystúpeniami v štáte Ohio, Florida, Alabama či Georgia.

Exprezident tiež opätovne zaútočil na výsledky prezidentských volieb z vlaňajšieho novembra, v ktorých ho porazil nominant Demokratickej strany a súčasný prezident Joe Biden. Trump vo svojom prejave volebné výsledky nazval "zločinom storočia".

Časť svojho prejavu Trump venoval  samotnému Bidenovi, ktorého vládny kabinet nazval "najradikálnejšou ľavicovou administratívou v histórii" USA. Viacerí predstavitelia Republikánskej strany, za ktorú Trump kandidoval v prezidentských voľbách z roku 2016, sa obávajú, že možný nárast Trumpovej popularity  uškodí snahe republikánov získať v roku 2022 väčšinu v Kongrese.

Napriek tomu, že Trump má medzi republikánmi svojich verných stúpencov, medzi kľúčovými skupinami republikánskych voličov sa neteší prílišnej obľube.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok