Pápež sa zrejme nestretne s Orbánom, viac času chce stráviť na Slovensku

TA3 TASR
4.6.2021 22:53

Pápež František sa v septembri chce zúčastniť v Budapešti výhradne na záverečnej omši Medzinárodného eucharistického kongresu, neplánuje štátnu návštevu, a teda ani rokovania s politikmi, napísali v piatok viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na americký katolícky denník National Catholic Register.

Pápež František 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podľa aktuálneho programu hlavy katolíckej cirkvi bude 12. septembra o 11.00 h celebrovať záverečnú slávnostnú svätú omšu na Námestí hrdinov. V Budapešti strávi iba niekoľko hodín, potom odcestuje na Slovensko, kde strávi tri a pol dňa, napísal National Catholic Register.

Denník poznamenal, že zo strany maďarskej vlády i cirkevných vodcov boli a sú snahy dosiahnuť to, aby pápež František strávil viac času v Maďarsku a venoval sa viac maďarským veriacim. Vatikán sa však vedome bráni tomu, aby pri takejto významnej cirkevnej udalosti sa pápež stretol s politickými lídrami - nestretne sa teda ani s premiérom Viktorom Orbánom, ani s prezidentom Jánosom Áderom. Katolické médium citovalo anonymné maďarské vládne zdroje, ktoré naznačili nádej, že tento týždeň, alebo na budúci týždeň dostanú priaznivú reakciu z Vatikánu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok