Obchody zostanú cez sviatky otvorené, avizuje Smer

TASR, TA3
16.10.2012 12:26

Obchody na Slovensku zostanú počas štátnych sviatkov otvorené, a to aj napriek prvotnému plánu vládneho Smeru zatvoriť ich. Od predloženia takéhoto návrhu do novely Zákonníka práce prerokovávanej v Národnej rade Smer definitívne ustúpil po debate poslaneckého klubu.

"Vzhľadom na to, že by išlo o zásah, ktorý nebol prerokovaný na pôde sociálnych partnerov, tak sme sa dohodli zatiaľ takýto návrh nepredkladať," povedal dnes pre médiá šéf parlamentného sociálneho výboru Ján Podmanický. Dodal, že Smer chce rešpektovať dohodu sociálnych partnerov.

Podmanického kolegyni z poslaneckých lavíc a bývalej ministerke práce Viery Tomanovej sa stiahnutie tohto návrhu nepáčilo. "Pohroma," konštatovala na sociálnom výbore. Práve ona mala totiž pripravený pozmeňovací návrh, ktorým sa mal zakázať predaj v obchodoch počas sviatkov.

O rovnakú vec sa snažila aj pred rokom pri poslednej zmene Zákonníka práce. Vtedy ju podporili poslanci Smeru-SD, avšak nie dostatok poslancov z vtedajšej koalície. Podmanický však podotkol, že Smer-SD chce ľuďom pomôcť aj cez obmedzenie predaja vo sviatky, a tak návrh ako taký strana ešte definitívne neodmietla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok