K Hlasu sa pridáva starosta Becík, má mať na starosti rozvoj vidieka

TA3 TASR
4.6.2021 14:06

K mimoparlamentnej strane Hlas-SD sa pridal starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík. Venovať sa má agende rozvoja vidieka. Strana má mať na konci júna snem, dovtedy chce líder Peter Pellegrini predstaviť ďalšie nové tváre.

K Hlasu sa pridáva starosta Becík, má mať na starosti rozvoj vidieka
TASR/Martin Baumann

"Slovensko má obrovský driemajúci potenciál rozvinúť slovenský vidiek, len chýbajú dve veci. Reálny krátkodobý ako aj dlhodobý koncept a šikovní ľudia, čo ho vedia naplniť a ktorí sú schopní osloviť a presvedčiť širokú verejnosť. Verím, že Branislav Becík, ako muž praxe a dosiahnutých reálnych výsledkov v tejto oblasti, túto výzvu uchopí a naplní," uviedol Pellegrini na piatkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici.

Becík považuje za svoje priority produkciu potravín, komplexný rozvoj vidieka a klimatické zmeny. "Vidím priestor v zlepšení potravinovej sebestačnosti Slovenska, v kvalitných a zdravých domácich potravinách pre naše deti, namiesto lacných a nekvalitných potravín zo zahraničia, v podpore prvovýroby a spracovania poľnohospodárskych plodín na Slovensku, v zvyšovaní kvality života na vidieku, v podpore miest a obcí v oblasti školstva, športu a výstavby," ozrejmil.

Becík kandidoval v minuloročných parlamentných voľbách za stranu Dobrá voľba. Snem Hlas-SD by sa mal konať koncom júna prezenčne, v podmienkach, aké umožní pandemická situácia. Zvoliť by na ňom mali chýbajúcich podpredsedov strany.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok