Vakcíny zabíjajú, staviame spaľovne na mŕtvoly. Slováci šíria vymyslený dialóg

TA3
4.6.2021 11:07

Na Facebooku sa šíri vymyslený dialóg o úmrtiach ľudí po očkovaní a stavbe spaľovní pre obete vakcín proti koronavírusu. Upozorňujú na to Polícia SR aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

zdravotníctvo nemocnica
TASR/Michal Svitok

"Facebookom sa vo veľkom šíri komunikácia medzi dvoma neznámymi osobami, v ktorej jedna z nich tvrdí, že jej volala kolegyňa, ktorej dcéra robí na urgente v Lučenci, mala nočnú a bola hotová. Vraj traja mladí ľudia (40, 41 a 47 rokov) zomreli v noci po očkovaní," uvádza ŠÚKL na svojom Facebooku. Aby to bolo ešte dramatickejšie, osoba tvrdí, že sa na Slovensku stavajú spaľovne, lebo inak sa nebude stíhať pochovávať zaočkovaných ľudí.

Výmysly rázne poprela aj samotná nemocnica v Lučenci. O vyjadrenie ju požiadala polícia. "Ide o hoax, ktorý sa nezakladá na pravde a od tvrdenia sa ako Všeobecná nemocnica Lučenec n.o. jednoznačne dištancujeme. Ku žiadnemu úmrtiu v súvislosti s očkovaním vo VšNsP Lučenec n.o. nedošlo," potvrdila nemocnica.

"Všetky vakcíny registrované v EÚ musia spĺňať prísne požiadavky na bezpečnosť, účinnosť a kvalitu a prechádzajú podrobným procesom registrácie," pripomína na Facebooku polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok