Karolína Čičátková o relácii Showbiz: Kto bol jej najzaujímavejší hosť?

TA3
3.6.2021 16:19

Moderátorka televízie TA3 Karolína Čičátková sprevádza divákov už niekoľko rokov obľúbeným formátom Showbiz. Predstavuje novinky zo sveta známych osobností a spoločenských udalostí. V rozhovore nám prezradila, či je niečo na jej práci, čo nemá rada a kto jej pomohol v začiatkoch kariéry.

Karolína Čičátková o relácii Showbiz: Kto bol jej najzaujímavejší hosť?
TA3

Ako ste sa dostali k moderovaniu? Čo sa vám na tejto práci páči a je niečo, čo vyslovene nemáta rada?

K moderovaniu som sa dostala pred viac ako piatimi rokmi, keď ma oslovilo vedenie televízie. Začiatky boli trochu rozpačité, lebo som mala minimálne skúsenosti s kamerou. Veľmi mi vtedy pomohla Evka Žilineková, ktorá ma naučila, ako s mojím hlasom pracovať, ako správne artikulovať, gestikulovať a ako vylepšiť ďalšie zručnosti, ktoré sú dôležitou súčasťou moderátora. Jej rád sa držím dodnes. V tej dobe som zároveň začala študovať masmediálnu komunikáciu na Paneurópskej vysokej škole, kde sme mali sedenia s Patrikom Hermanom, ktorý ma toho tiež veľa naučil.

Ak by som mala nájsť niečo, čo ma na tejto práci nebaví, nenájdem asi vôbec nič. Pred kamerou sa snažím užiť si nakrúcanie naplno a mať uvoľnenú atmosféru. Za to vďačím kameramanom a dramaturgovi relácie Stankovi Hudákovi, s ktorým sme na jednej vlnovej dĺžke. Je to tímová práca a keď funguje chémia, tak si nič viac nemôžeme želať. Už len aby sme to vedeli preniesť na divákov a tí nám zostali naďalej verní.

V televízii TA3 moderujete reláciu Showbiz. Ako dlho ste jej súčasťou? Je podľa vás jednoduché skĺbiť šoubiznisové témy a spravodajský profil televízie?

Televízia TA3 je silnou značkou, tento rok oslávi dvadsiate výročie. Nepoznám domácnosť, kde by nebola súčasťou každodenného života, aj keď si to mnohí ľudia ani neuvedomujú. Ak chce človek okamžité, objektívne a neprifarbené informácie, tak u diváka je tá voľba jednoznačná, čísla sledovanosti hovoria za všetko. Občas si ale naši diváci chcú len oddýchnuť a práve preto je v TA3 formát typu Showbiz. Neprinášame novinky zo sveta šoubiznisu bulvárnym spôsobom, ale snažíme sa pripravovať reportáže, ktoré majú aj výpovednú hodnotu a respondent dostáva dostatok priestoru. Nie je to len „kto, s kým, kedy a ako“, ako to býva štandardne v bulváre.

Karolína Čičátková so spevákom YAELom. TA3

Kto bol vaším najzaujímavejším hosťom?

Toto je pre mňa veľmi ťažká otázka, keďže mi každý rozhovor niečo dal. Nerada by som urazila kohokoľvek alebo na niekoho zabudla, ale keď si už musím jedného vybrať, tak je to Matúš Kolarovský alias YAEL. Veľmi talentovaný mladý spevák, herec a model. Niektoré rozhovory trvajú 10 minút, iné pol hodinu, s Matúšom som ale urobila až dvojhodinový rozhovor. Veľmi rada na to spomínam, lebo to bol čistý príval pozitívnej energie a úprimnosti. O to ťažšie to bolo pre mňa v strižni. Keby som mohla, tak by som celý rozhovor s ním odvysielala, ale to nebolo možné a urobiť z tak dlhého nakrúteného materiálu 3 - 4 minútovú reportáž nebolo vôbec jednoduché. Veľmi Matúšovi držím palce a vlastne celej mladej nastupujúcej generácii.

Aké je to robiť showbizovú reláciu v čase pandémie, keď sú zakázané spoločenské akcie?

Sme veľmi radi, že sa opatrenia postupne uvoľňujú, že sa spoločenské a kultúrne podujatia opäť začínajú rozbiehať, cítime to aj my. Počas tvrdého lockdownu sa relácia vysielala vďaka našim osobnostiam, s ktorými sme robili rozhovory, a ja im aj touto cestou chcem poďakovať za ich ústretovosť, ochotu a spoluprácu. Verím, že ich čoskoro uvidím práve na nejakej akcii.

Na čo sa môžeme tešiť v najnovšej časti Showbizu?

V najbližšej relácii potešíme milovníkov aút, Lukáš Adamec nám predstaví svoju pesničku Život je boj, ktorá je spojená s hokejovými majstrovstvami, a najzamilovanejší pár slovenského šoubiznisu Simonu Brnovú a Janyho Landla sme stretli v luxusnom obchode so šperkami. Viac vám prezradíme v sobotu o 21.30 v Showbize na TA3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok